Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Проклятие"
Проклятието освежава, благословията отпуска.
Уилям Блейк
Егоизмът е най-голямото проклятие на човешката раса.
Уилям Гладстон
Някои хора притежават талант, други са обладани от него. Когато това се случи, талантът се превръща в проклятие.
Род Сърлинг
Автомобилният трафик е напълно забранен в зелените ивици, където царува спокойствието и проклятието на шума няма да проникне.
Льо Корбюзие
Основната разлика между обикновен човек и войн е, че един войн приема всичко като предизвикателство, докато обикновеният човек приема всичко като благословия или проклятие.
Карлос Кастанеда
Болестта на взаимното недоверие между нациите е проклятието на съвременната цивилизация.
Франц Боас
Липсата на усещане за история е проклятието на съвременния свят.
Робърт Пен Уорън
Както гъсеницата поставя яйца на най-добрите листа, така и свещеника налага проклятие на най-добрите радости на живота.
Уилям Блейк
Проклятията и благословиите оказват на човек реално въздействие.
Парацелз
Това е животът за теб. Цялото щастие, което събираш за себе си, ще отмине сякаш е нищо. Ако ме питате, не мисля, че има такива неща като проклятия. Мисля, че има само живот. Това е достатъчно.
Юнот Диаз
Проклятие на тази игра. Как можете да се придържате към игра, когато правилата продължават да се променят? Ще се нарека Алиса и ще играя крокет с фламинго. В Страната на чудесата всички мамят и любовта е Страната на чудесата, нали?
Джанет Уинтерсън
Умът ми е достатъчно добър, но никога не съм го използвала, когато е трябвало да взема решение за любовта, което може да е благословия, а може и проклятие.
Сиена Милър
Икономическият растеж може един ден да се окаже по-скоро проклятие, отколкото благословия; и при никакви условия няма да може да доведе нито до свобода, нито да представлява доказателство за нейното съществуване.
Хана Аренд
В този момент, в който във вас се заражда вяра, вие разбирате, че всичко, съществуващо във вас, е изцяло и напълно грешно, достойно за порицание и проклятие.
Мартин Лутер
Живота е твърде кратък. И най-голямото проклятие е да се влюбиш в някого.
Пол Уокър
Нямам тайна, а упорита работа. Това е тайна, която мнозина никога не научават и не успяват, защото не я научават. Трудът е геният, който променя света от грозота към красота, а голямото проклятие - до голяма благословия.
Джоузеф Търнър
Ние не вярваме в небето или ада...; ние не вярваме във вечното проклятие. Ние вярваме само в неизбежния ужас да нараним другите и също така да бъдем наранени.
Алис Уокър
Някои казват, че СПИН е дошъл от маймуните и аз се съмнявам, че тъй като живеем с маймуни от незапомнени времена, други казват, че това е било проклятие от Бог, но аз казвам, че не може да бъде това.
Уангари Маатаи
Това е едно от горчивите проклятия на бедността; не оставя право да бъде щедър.
Джордж Гисинг
Надеждата на науката е съвършенството на човешката раса. Надеждата на теологията е спасението на неколцина и проклятието на почти всички.
Робърт Ингерсол
Това е проклятието на четящите хора. Нас могат да ни съблазнят с добра история в най-неподходящият момент.
Стивън Кинг
Няма по-лошо проклятие от това да усетиш, че душата е спряла да расте, докато тялото копае в земята...
Аугуст Стриндберг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща