Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чай"
Какво би бил светът без чая? И как би могъл да съществува? Слава Богу, че съм се родил, когато вече е имало чай.
Сидни Смит
Ако ви е студено, чаят ще ви стопли; ако сте прекалено загрял, ще ви охлажда; ако сте депресирани, ще ви развесели; ако сте развълнувани, ще ви успокои.
Уилям Гладстон
Богатите писатели дават чай, бедните дават интервюта.
Дон Аминадо
Китайците казват, че е по-добре да не ядете нищо в продължение на три дни, отколкото да пиете чай за един ден.
Халед Хосейни
Кой тогава би отрекъл, че когато отпивам чай в моята стая, аз поглъщам цялата вселена с него и че този момент на повдигането на купата към устните ми е самата вечност, която надхвърля времето и пространството?
Д. Т. Судзуки
Една жена е като торбичка чай, не може да каже колко силна е тя, докато не я сложите в гореща вода.
Нанси Рейгън
Запазете тъгата и болката на самсара в сърцето си и в същото време силата и визията на Великото източно слънце. Тогава воинът може да си направи подходяща чаша чай.
Чогям Трунгпа
Разказването на история, подобно на почти всичко в този живот, винаги се е улеснявало с чаша чай.
Алегзандър Маккол Смит
Чаят... е религия на изкуството на живота.
Какудзо Окакура
Ако християнството е вино, а ислямът е кафе, тогава будизмът е, разбира се, чай.
Алън Уотс
Аз често си мечтая, че пия чай с кралицата.
Хю Грант
Искате ли приключение сега или бихте искали първо да си поръчате чай?
Джеймс Матю Бари
През цялото време се безпокоя да не би краят на света да настъпи по време на следобедния чай.
Сидни Смит
Писането е работа, талант, но е и мястото, в което да отидете в главата си. Това е въображаемият приятел, с когото пиете чая си следобед.
Ан Патчет
Пийте чая си бавно и с благоговение, сякаш това е оста, по която се върти земята - бавно, равномерно, без да бързате към бъдещето.
Тик Нят Хан
Когато бях в четвърти клас, романист дойде да говори с моя клас по английски. Тя ни каза, че да си автор означава да седиш на кухненската маса по пижама, да пиеш чай с кучетата в краката ти.
Джей Кортни Съливан
Ако работата не е това, което сте очаквали и дори чашата ви чай, останете на място и научете колкото можете, докато внимателно обмисляте следващия си ход.
Александра Левит
Срещата за чай е също "среща на чувства".
Кавабата Ясунари
Майка ми смяташе, че залогът за успеха се крие в кожата. За разлика от нея не бях индийска красавица, но в страна, където живеят хора, чиято кожа има цвят на кафе, моята беше като чай с много мляко. Ценен, прекрасен цвят.
Рани Маника
Не знам нищо което да е по-сгряващо, от горещата храна, чаят и добрата компания.
Робин Хоб
...три следобед. За линч е твърде късно, за чай е твърде рано.
Фред Хойл
Сексът и насилието никога не са били моята чаша чай; Винаги съм се занимавал повече със саксофон и цигулки.
Вим Вендерс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща