Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Блаженство"
Медитацията е болезнена в началото, но дарява безсмъртно Блаженство и върховна радост в края.
Свами Шивананда
Гледайте на света като че ли сте го видели за първи или последен път. И времето, което ти е на земята, ще бъде изпълнено с блаженство.
Бети Смит
Ако ти служиш на Бог заради вечното блаженство, то ти служиш на себе си, а не на Бог.
Ангелус Силезиус
Поетите са просто тези, които са направили професия и начин на живот, за да поддържат връзка с блаженството си.
Джоузеф Камбъл
Животът е поклонение. Мъдрият човек не почива край крайпътните ханове. Той тръгва директно към безграничното владение на вечното блаженство, неговата крайна цел.
Свами Шивананда
Практикувайте медитация редовно. Медитацията води до вечно блаженство. Затова медитирайте, медитирайте.
Свами Шивананда
Все още изпитвам нужда от някакво нетленно блаженство.
Уолъс Стивънс
Всички ние искаме да бъдем обичани с безусловна, вечна любов - любов, която вижда отвъд красотата, интелигентността или всяко друго повърхностно качество. Искаме да бъдем обичани просто защото сме. В същото време всички имаме естествена, вродена склонност да споделяме любовта си с другите. Тази загриженост за любовта възниква, защото в действителност ние сме вечни, любящи същества, чиито души са изпълнени със знание и блаженство. В това физическо въплъщение ние временно сме покрити от материална енергия, но природата ни е присъщо божествена и ние винаги търсим блажената любов на духовното царство, където се крие нашето истинско удовлетворение.
Бхакти Тиртха Свами
Нима на вас не е известно, че настоящото блаженство се състои в това, че всички хора се нуждаят едни от други и че вие очаквате помощ от себеподобните си по същия начин както и те я очакват от вас?
Дени Дидро
Очакваното бъдещо блаженство и страха от бъдещи мъчения само пречи на хората да мисля за това как да бъдат щастливи тук, на земята..
Пол-Анри Дитрих Холбах
Колкото и високо да се изкачваме, летящи на крилете на щастието, блаженството е винаги по-високо.
Жан-Батист Масийон
Блаженството за тялото е здравето, за ума – знанието.
Талес
Това ме кара да си пожелая най-лошото нещо, което някога ще ми се случи, просто да побързам и вече да се случи. По този начин бих могъл да живея остатъка от живота си в блаженство, дори само защото знам колко по-лоши могат да бъдат нещата.
Меган Макафърти
За да могат светците по-пълно да се насладят на собственото си блаженство и на Божията благодат, им е позволено да наблюдават мъченията на грешниците в подземния свят.
Тома Аквински
Не знаете в какво ще влезете, когато следвате своето блаженство.
Джеймс Хилман
Но не е ли ясно: блаженството и завистта - това са числител и знаменател на дроб, наречена щастие.
Евгений Замятин
Как блаженство в света може да се сравни със сладостта на откраднатото щастие?
Селма Лагерльоф
Светът, в който живеем, е светът, който избираме да живеем, независимо дали съзнателно или несъзнателно. Ако изберем блаженство, това получаваме. Ако изберем мизерия, получаваме и това.
Антъни Робинс
Вечер угасне електричеството. Обгърне ме благодетелна тъмнина. Все едно че съм сама. Никой не ме вижда. Дори мога да плача. Какво блаженство! Да плачеш, без да те питат защо плачеш, без да те утешават. Но за такова щастие се изисква тренировка: да плачеш, без да издадеш никакъв звук, и да си готов да отговориш на внезапен въпрос с най-невинен глас: "Четката е на етажерката!""
Блага Димитрова
Ако съществува връх на блаженството, то навярно все някъде има и негова низина.
Валентин Домил
Изкачвайки се на върха на блаженството, внимавайте да не изгубите равновесие.
Валентина Беднова
Ако искате да постигнете състояние на блаженство - вземете решение да се освободите от нуждата за контрол, нуждата да бъдете одобрявани и нуждата да съдите.
Дийпак Чопра
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща