Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дядо"
Основната причина за веселието на Дядо Коледа е в това, че той знае, къде живеят лошите момичета.
Джордж Карлин
Сервирането на хамбургери не е по-ниско от достойнството ви. Вашите дядовци и баби използваха друга дума за разпространение на котлети - наричаха го Възможност.
Бил Гейтс
Трудът е баща на глада, дядо на храненето и прадядо на здравето.
Мориц Готлиб Сафир
Телефонирах на дядо и баба, и дядо ми каза: "Гледахме филма ти." "Кой?" – попитах аз. Той се провикна: "Бети, как беше името на оня филм, дето не ми хареса?"
Брад Пит
Веднъж позвъних на своя дядо. "Ние тук гледахме твоя филм", - каза дядо. "Кой именно, дядо?" - казах аз. А той викна на моята баба: "Ей, Бети, как се казваше този филм който не ми хареса?"
Брад Пит
Склонни сме да мислим, че човешкото познание е прогресивно; защото знаем все повече и повече, нашите родители и баби и дядовци са назад номера. Но е възможна и противоположна теория - че ние просто разпознаваме различни неща по различно време и по различни начини.
Робъртсън Дейвис
Как така не работиш по четиринадесет часа на ден? Вашите пра-пра-прабаби и дядовци го направиха. Как така работите само осем часа? Четирима момчета бяха обесени да се бият за осемчасовия ден за вас.
Стъдс Търкъл
Дядо ми беше инженер, който изобрети автоматичния пилот за самолети.
Темпъл Грандин
Израснал съм, както и много индийци, в архипелаг от езици. Дядо ми по майчина линия, който беше хирург в град Мадрас, владееше поне четири езика и ежедневно използваше всеки от тях.
Аравинд Адига
Защото все още съм малко момиченце, което вярва в Дядо Коледа, феята на зъбките и теб.
Лори Халсе Андерсен
Объркахме Бог с Дядо Коледа. И ние вярваме, че молитвата означава да направите списък на всичко, което нямате, но искате, и да се опитате да убедите Бог, че го заслужавате. Сега съжалявам, това не е Бог, това е Дядо Коледа.
Харолд Кушнер
В по-статични общества, като Ирландия, можете да разберете откъде е човек по фамилията си или откъде са бабите и дядовците му.
Ан Енрайт
Може би отчасти трябва да обичаме книгите като родители, баби и дядовци и учители, за да предадем тази страст към историите на децата си. Не става въпрос за тестване и четене на схеми, а за любовни истории и предаване на тази страст на нашите деца.
Майкъл Морпурго
Дядо, баща и чичо ми бяха готвачи, а другият ми чичо беше касапин.
Марко Пиер Уайт
Дядо ми премина през много в живота си.
Новак Джокович
Християнинът, който казва на атеист, че отиват в ада е толкова страшно, колкото дете да каже на възрастен, че не получава подаръци от Дядо Коледа.
Рики Джървейс
Ако бабите и дядовците считат за необходимо да се намесват във възпитанието на своите внуци, това само показва, че те не са твърде преуспели при възпитанието на своите деца.
Роберт Лембке
Всеки един от нас може да направи добро дело, всеки ден и навсякъде. В болници с отчаяна нужда от доброволци, в домове за възрастни хора, където нашите родители и баби и дядовци копнеят за усмивка, чуващо ухо, на улицата, на работните ни места и особено у дома.
Шари Арисон
Децата в дом с баба и дядо са по-здрави.
Дан Бютнер
Миналата година, когато баба ми падна и си счупи бедрото, вече не можеше да си рисува ноктите на краката. Така че дядо ми започна да го прави вместо нея, дори след като той падна и си счупи бедрото. За мен това е любов.
Дейвид Еберсхоф
Когато децата ми бяха малки, едно от лакомствата, обещани от техните баби и дядовци, беше возенето в колата на дядо.
Лори Греъм
Ако баба ми имаше определени полови характеристики, тя щеше да е дядо. Политиката не търпи подчинителното наклонение.
Владимир Путин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща