Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вярност"
Всички верни жени са еднакви. Те мислят само за своята вярност и никога за своите мъже.
Жан Жироду
Любовта е приятелство, обхванато от огън. Тя е лесно разбирателство, взаимно доверие, споделяне и прощаване. Тя е вярност в добри и лоши времена. Тя приема и несъвършенството и проявява снизхождение към човешките слабости.
Ан Ландърс
Доверието е мъжество, верността - сила.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Разбира се, че кучето е образец за вярност, но защо трябва да ни служи за пример? Нали кучето е вярно на човека, не на другите кучета.
Карл Краус
Познавах се с няколко гангстери и открих, че правилата и принципите им много точно съвпадат с моите, особено когато става реч за човешката вярност.
Марлене Дитрих
Единствената вярност, която притежават хората, е към емоциите, които те се опитват да си възвърнат.
Норман Мейлър
Но тогава, доколкото знам, аз съм единственият изпълнител, който някога е давал клетва на своите помощници за тайна, чест и вярност под нотариална клетва.
Хари Худини
Момчетата могат да научат много от кучетата: послушание, вярност и колко е важно да се завъртиш три пъти, преди да си легнеш.
Робърт Бънчли
Вярните жени се утешават със своята вярност, като непрестанно си повтарят: "Само да бях поискала..."
Жан Ростан
Защото верността не е човешки въпрос, а божествен.
Себастиан Бари
Който, подобно на мен, е натрупал сила в любов и верността, той никога не се предава.
Федерико Гарсия Лорка
Верността, която може да се поддържа само с цената на големи усилия, не е по-добра от предателство.
Франсоа дьо Ларошфуко
Да знаем целите, към които се стремим, - това е разсъдителност; да достигнем тези цели - вярност на възгледите; да останем на тях - сила; да попаднем по-далеч от целите - дързост.
Шарл Дюкло
Имайте доверие само на тези, които са абсолютно като вас, на тези, които са подписали обещание за вярност към тази конкретна идентичност.
Джудит Бътлър
Ласкателството е несъвместимо с верността.
Еразъм Ротердамски
Във верността има малко мързел, малко страх, малко планиране, малко умора, малко пасивност, а понякога и малко вярност.
Етиен Рей
Тотална лоялност е възможна само когато верността е изпразнена от всякакво конкретно съдържание, от което могат да възникнат всякакви промени в решенията.
Хана Аренд
Дружбата най-добре се скрепя с вярност.
Публий Сир
Колкото повече търсиш единствения, толкова по-многобройни стават твоите мъже. Без да се усетиш, от много вярност към единствения ставаш невярна на мнозина. От постоянство в мечтата си ставаш непостоянна в живота.
Блага Димитрова
Нашето правителство произхождаше от и беше създадено за хората - не хората от правителството. На тях то дължи вярност, от тях трябва да черпи своята смелост, сила и мъдрост.
Андрю Джонсън
Тя изисква вярност. Това е нейната малка слабост.
Александър Валентинович Вампилов
Допустимо е един умен човек да се съмнява във верността на любовниците си, но да се съмнява в верността на жена си може само глупак.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща