Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Яйце"
Кокошката е само средство за яйцето да създаде друго яйце.
Самюел Бътлър
Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
Марк Твен
Мъдрият не носи всички яйца в една кошница.
Мигел де Сервантес
Каква е моята най-възвишена амбиция? Винаги съм искал да хвърля яйце на електрически вентилатор.
Оливър Херфорд
Политиката е развалено яйце.
Александър Суворов
Традиционната мъдрост е да не слагате всичките си яйца в една кошница. Мъдростта 80/20 е да изберете внимателно кошница, да заредите всичките си яйца в нея и след това да я наблюдавате като ястреб.
Ричард Кош
Футболът е фестивал на плодородието. 11 сперматозоида се опитват да влязат в едно яйце. Наистина съжалявам вратаря.
Бьорк
Както гъсеницата поставя яйца на най-добрите листа, така и свещеника налага проклятие на най-добрите радости на живота.
Уилям Блейк
Да си мъдър в среда на групово мислене е като да хвърлиш яйце по булдозер.
Мат Таиби
В собствения си живот реших да оставя месото от чинията си в медицинското училище, но малко бавно осъзнах, че млечните продукти и яйцата също не са здравословни храни.
Нийл Барнард
Аз съм противник на властта, това яйце на мизерия и потисничество; Аз съм против това до голяма степен заради това, което прави на тези, които го упражняват.
Патрик О'Брайън
В нашите мечти можем да си приготвяме яйцата точно както искаме, но не можем да ги ядем.
Ана Фройд
Моята жена ми каза? "Защо не напишеш песен за мен?" И аз взех и написах песента "Баба с яйца". Затова тя се разведе с мен.
Бон Скот
Яйцата от Киндер Сюрприз са като жена: красива опаковка, но вътре разочарование.
Виле Вало
Животът е яйце, трябва да бъдете търпеливи и внимателни с него или ще се счупи.
Лангстън Хюз
Човекът е единственото същество, което консумира, без да произвежда. Човекът не дава мляко, не снася яйца, не е достатъчно силен, за да дърпа плуг, не може да тича достатъчно бързо, за да улови заек, и все пак той е господар на всички животни.
Джордж Оруел
Боядисват върху яйца? Не знам какво рисуват на яйца, не съм го виждал.
Владимир Путин
Какво предпочита мъжът? Бъркани яйца с бекон или чисто обожание? Различно – зависи доколко е гладен.
Маргарет Атууд
Конкретният аспект на времето, който ме интересува, е стрелата на времето: фактът, че миналото е различно от бъдещето. Спомняме си миналото, но не помним бъдещето. Има необратими процеси. Има неща, които се случват, като превръщаш яйце в омлет, но не можеш да превърнеш омлет в яйце.
Шон Карол
Мисля, че едно от ужасните неща днес е, че хората изпитват този смъртен страх от храната: страх от яйца, да речем, или страх от масло. Повечето лекари смятат, че можете да имате малко от всичко.
Джулия Чайлд
Една неделна сутрин изгря топлото слънце и - поп! - от яйцето излезе мъничка и много гладна гъсеница.
Ерик Карл
Не яйцата правят мъжът мъж.
Кандис Бушнел
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща