Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Страхливец"
Страхливецът заплашва само когато е в безопасност.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Глупаците говорят, страхливците мълчат, мъдреците слушат.
Карлос Руис Сафон
Знам че пристигнахте за да ме убиете. Стреляйте страхливци. Ще убиете само човека.
Ернесто Че Гевара
Ненавиждам хората, които отглеждат кучета. Те са страхливци, които нямат кураж да хапят другите.
Аугуст Стриндберг
Битката е най-изумителното състезание, на което едно човешко същество може да се отдаде. Тя изважда всичко най-добро и отстранява всичко най-ниско. Всички хора се боят по време на битка. Но страхливец е онзи, който позволява на страха да вземе надмощие над чувството за дълг. Дългът е същността на мъжеството.
Джордж Патън
В света няма място за страхливци.
Робърт Луис Стивънсън
За храброст най-много говорят страхливците, за благородство – мошениците.
Алексей Толстой
Самоубийството е бягство, а бягството е за страхливците.
Анджей Сапковски
Военната митология трябва да се преструва, че истинските мъже са в мнозинството; на страхливците никога не може да бъде позволено да усещат, че може да са нормалните и героите са луди.
Джърмейн Гриър
Лъжата и коварството - убежище на глупаци и страхливци.
Филип Честърфийлд
Ако приемем, че човекът е подобие на Бог, тогава сме принудени да вярваме в теорията, че Бог е страхливец, идиот, извратеняк.
Хенри Луис Менкен
Отчаянието дава кураж на страхливеца.
Томас Фулър
Най-големият страхливец е мъжът, който събужда любовта на една жена, без да има намерение да я обича!
Боб Марли
Храбрият избягва опасността, докато страхливецът безразсъдно и беззащитно се устремява към пропастта, която не може да забележи поради обзелите го страхове; по такъв начин той бърза срещу нещастие, което най-вероятно не е било предназначено за самия него.
Дени Дидро
Да знаеш кое е правилно и да решиш да го игнорираш е действие на страхливец.
Масаши Кишимото
Ужасяваш се, но продължаваш напред и правиш това, което трябва да се направи - това е смелост. Този, който не изпитва страх, е глупак, а този, който оставя страха да го управлява, е страхливец.
Пиърс Антъни
Аз съм пълен страхливец в реалния живот.
Сет Роугън
Страхливеца умира сто пъти, храбрият веднъж, и то не скоро.
Александър Бестужев
Твърдо вярвам, че този, който е измислил огнестрелното оръжие, сега плаща в ада за сатанинското си изобретение, защото с него ръката на страхливеца може да отнеме живота на доблестния кавалер.
Мигел де Сервантес
... безстрашния човек е много по-опасен другар в делата, от колкото страхливецът.
Херман Мелвил
Когато страхливец се страхува от някого, Той мисли, че целият свят го гледа с очите му.
Иван Крилов
Най-доброто, което можете да направиш в нашия свят, е да го напуснеш. Наистина ли? Но да си луд или не, страхливец или не - има ли значение?
Луи-Фердинан Селин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща