Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пейзаж" - страница 2
Крава: същество, преживящо пейзажа.
Мечислав Шарган
Когато писмената и изговорената дума бъде цензурирана, градският пейзаж се превръща в единствената физическа връзка на нацията с миналото.
Ма Дзиен
Исландците не вярват по същия начин като другите нации, в противен случай не може да бъде. Всеки ден около нас виждаме добро и зло, целият пейзаж на страната ни е пропит с това.
Майкъл Ридпат
Можете да имате някой, който живее до вас и можете да живеете в напълно различен свят от този човек, което определено е нещо, което никога не сме изпитвали преди. Така че мисля, че само заради медийния пейзаж и начина, по който получаваме информацията си сега, ние сме по-разпръснати и изолирани един от друг от всякога.
Мат Таиби
Оттогава са минали шест години; нищо не се е променило в тези сурови пейзажи - а какво стана с мен?
Мери Шели
Решенията за новите предизвикателства на международното сътрудничество - в крайна сметка, за споделянето на планетата - ще се появят в пейзаж, където енергията е по-лесна за получаване и по-трудна за използване или дори за запазване.
Мойзес Наим
Няма да ни видите на снимките. Книгите по история. Но пейзажът помни.
Мойра Фоули-Дойл
Всяка страна има свой собствен пейзаж, който е отпечатан на различни нива на съзнание на нейните граждани и по този начин отхвърля претенциите на всички останали национални пейзажи за изключителност.
Мъри Бейл
Колкото и красива да е заобикалящата природа, колкото и да е приятна за окото с приказните красоти на пейзажа: морска повърхност, планински върхове, цъфтящи градини; колкото и произведения на изкуството да се създават, човек има нужда от човек, който да върви ръка за ръка, заедно. Тази стара истина лежи на повърхността, но никой не я вижда.
Наталия Солнцева
Честно казано, изобщо не редактирам много. Повечето пъти, когато завърша първата чернова, това е книгата. Разбира се, работя върху страницата, на която съм, докато не съм доволен от нея. Мога дори да кажа, че се опитвам да представя пейзажа.
Пер Петершон
Овцевъдството е силно субсидирано във Великобритания. Без субсидиите зелената паша в долината на река Ексе щеше да изчезне. Красивият селскостопански пейзаж, с който британците са толкова горди, внимателно обгрижвани от времето на Будика, ще бъде заменен от естествен прираст. Най-вероятният ръст е развитието на недвижимите имоти.
Патрик О'Рурк
Минах през пубертета в тематичен парк. Благодарен съм. Това място беше пейзаж за мен. Имах приключения всеки ден.
Райън Гослинг
Сигурно е карал насам безброй пъти и въпреки това нямаше спомен за пейзажа. Трябва да е бил толкова погълнат от дневния ред и да е пристигнал точно на местоназначението им, че земята отвъд колата не е била нищо повече от една зеленина и фон на един хълм. Животът беше много различен, когато мина през него.
Рейчъл Джойс
...когато постоянно живееш сред обикновен пейзаж, свикваш с него, не го оценяваш.
Андрей Паршев
Когато сте сами, е невъзможно да научите толкова много ново и да направите толкова много открития. И често носталгията по близки превръща всеки, дори и най-прекрасният пейзаж, в окаян и мрачен.
Ромен Пуертолас
В съзнанието на онези от нас, които имат късмет, е погребан детски пейзаж, място на магия и въображение, безопасно място. Той е основополагащ и ние ще се връщаме към него в памет и мечти през целия си живот.
Роузмари Съливан
Пейзажът, който няколко седмици по-рано беше изтрит от прах, сега беше мътен от влага.
Рут Прауър Джабвала
Когато се откажете от нещо, трябва да запълните пространството, където е било, и да разберете пейзажа в себе си малко повече.
Саймън ван Буй
Няколко птици излетяха от планините и се плъзнаха известно време без звук. Стоейки на фона на небето на високи склонове отвъд редица ниски хълмове, те видяха безкрайно стадо елени, онемели от разстоянието. Пейзажът напомняше изрезка от картон, но в огромен мащаб, което създаваше впечатлението, че те са тези, които са се превърнали в миниатюри... И тримата бяха еднакво изгубени.
Сесар Айра
Кристоф прокара пръст по студеното стъкло, покрито с дъждовни капки, и мълчеше. Мрачният пейзаж извън прозореца беше съчетан с настроението му - унила сивота.
Стела Камерън
Прерийните пасища някога са покривали голяма част от средния участък на Северна Америка. Европейските заселници превърнаха почти всичко във ферми и ранчота, а днес прерийният пейзаж оцелява главно в изолирани резервати.
Стивън Кинзър
Пейзажът е нещо повече от равна земя, покрита от наводнения, просмукване на торфени блата, река от течен калай, наблюдавана от караулна кула. Това е влияние върху това, което човек цени, за какво е готов да пожертва или да спори.
Сюзън Вриланд
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща