Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пейзаж"
Пътешествието на откривателя не е търсенето на нови пейзажи, а погледа с нови очи.
Марсел Пруст
Докато реката на живота се плъзга плавно, тя остава същата река; само пейзажът на двата бряга изглежда се променя.
Макс Мюлер
Царството не е аморфна смесица от региони, а тясно организирана държава, в която характерът на един регион е близък до този на неговия съсед. Има малко остри граници. По-скоро пейзажът до голяма степен се характеризира с преходи...
Питър Аткинс
В пейзажа на унищожение прецизността е проява на божественост.
Самюъл Бекет
Слушането на музика е като гледане на пейзажи и... когато чуем добра музика, умовете ни реагират почти по същия начин, както те, когато виждаме нещата.
Марвин Мински
Най-брилянтните научни открития с времето ще се променят и може би ще остареят с появата на нови научни прояви. Но изкуството е вечно, защото разкрива вътрешния пейзаж, който е душата на човека.
Марта Греъм
Понякога имате нужда да пренесете идеята си върху празен пейзаж, а след това да го населите с фантастично изглеждащи хора.
Вивиан Уестууд
Дори и в по-малко преувеличено описание, всеки словесен разказ за дадено лице е длъжен да използва асортимент от водопади, гръмоотводи, пейзажи, птици и т.н.
Сергей Айзенщайн
Мисъл без поезия и живот без възвишеност - това е пейзаж без небе: сред него се задушаваш.
Анри-Фредерик Амиел
Има вечен пейзаж, география на душата; цял живот търсим неговите очертания.
Джозефин Харт
Не разделям архитектура, пейзаж и градинарство; за мен те са едно.
Луис Бараган
За някои природата – това са дървата, въглищата, рудата или вилаата, или просто пейзажа. За мен природата е средата, всред която като цветя израстват нашите човешки таланти.
Михаил Пришвин
Чувствам, че същността на танца е изразът на човека – пейзажът на неговата душа. Надявам се, че всеки танц, който правя, разкрива нещо от мен самата или нещо прекрасно, което човек може да бъде.
Марта Греъм
Красивият пейзаж не е задължително длъжен да бъде великодушен към човека.
Кобо Абе
Има три вида хора - част от проблема, част от пейзажа и част от решението.
Робърт Де Ниро
Решението да пиша на пълен работен ден означаваше, че не мога да си позволя да купя къща. Един приятел любезно ми предложи да използвам апартамента му в тридесет и шест етажна сграда, пълна с младоженци в южната част на Джакарта. Първоначално работното ми пространство не ми хареса, но пейзажите и всичко, което се случва навън, ми въздействаха магически.
Андреа Хирата
Понякога съм възхитен от западния пейзаж. Но аз не идентифицирам това състояние на ума като свързано със собствения ми произход, тъй като съм израснал на Запад, въпреки че със сигурност съм кръстосвал Невада безброй пъти, докато растях, а след това като млад възрастен, с коли и мотоциклети.
Рейчъл Къшнър
Пейзажът за бизнеса не се променя поради социалните медии, а се променя, защото очакванията на потребителите се променят.
Брайън Солис
Сега, когато мобилните телефони и интернет са променили епистемичния селективен пейзаж по революционен начин, всяка религиозна организация трябва да се бори, за да развие защитата или да изчезне.
Даниъл Денет
Има много лоша архитектура. Това, от което се нуждаем повече, е да погледнем как трябва да изглежда нашият пейзаж през следващите десетилетия.
Дитер Рамс
Уокмен беше предшественик на мобилния телефон по отношение на вашата стратегия за преминаване през градския пейзаж и съвременното изживяване. Изолирайте се от него със собствен звуков пейзаж.
Дъглас Рушкоф
И в бизнес, и в личен живот винаги съм откривала, че пътуванията ме вдъхновяват повече от всичко друго, което правя. Доказателствата за езиците, културите, пейзажа, храната и дизайнерската чувствителност, които откривам по целия свят, могат да бъдат намерени във всяко парче от моите бижута.
Иванка Тръмп
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща