Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Гаранция"
Бракът не дава никакви гаранции. Ако търсите гаранция, по-добре идете да живеете с акумулатора на автомобила си.
Ерма Бомбек
... логическата валидност не е гаранция за истина.
Дейвид Фостър Уолъс
Хората искат новото, но без риск, забавното – с гаранция за солидност, и достойнствата – на занижена цена.
Симон дьо Бовоар
Всеки един от тези договори е стъпка за поддържане на мира, допълнителна гаранция срещу войната. Чрез такава машина споровете между нациите ще бъдат уредени и войната ще бъде предотвратена.
Франк Билингс Келог
Светската държава е гаранция за религиозния плурализъм. Този очевиден парадокс отново е най-простата и елегантна от политическите истини.
Кристофър Хитчънс
Бях научена да се стремя не защото имаше някакви гаранции за успех, а защото актът на стремеж сам по себе си е единственият начин да се запази вярата в живота.
Мадлин Олбрайт
Флиртът е обещание за секс, но без гаранции.
Милан Кундера
В живота няма никакви гаранции, има някаква само вероятности.
Том Кланси
Множество малки успехи не са гаранция за голяма победа.
Василий Ключевски
Античността и общото приемане на дадено мнение не е гаранция за неговата истинност.
Пиер Бейл
Аз не мисля за бъдещето и не искам да знам, какво ще бъде. На мен не са ми нужни никакви гаранции.
Тилда Суинтън
Да присъствате напълно е най-добрата гаранция за светло бъдеще.
Гай Финли
Никой не се нуждаеше от конституцията на САЩ, за да гарантира свободата на печата, така че журналистите да могат да се сприятеляват, разширяват и прославят политическите лидери; гаранцията беше необходима, за да могат журналистите да направят обратното.
Глен Грийнуолд
Тя трябва да намери лодка и да плава в нея. Няма гаранция за брега. Само убеждение, че това, което тя иска, може да съществува, ако се осмели да го намери.
Джанет Уинтерсън
Тревожна перспектива се очертава пред нас, докато американците обмислят възможността за втори мандат за президента Барак Обама. Милиони консерватори, които почитат Конституцията, с нейните гаранции за свобода и ограничено управление, наблюдават с тревога как се развива сезонът на кампанията.
Джеймз Добсън
В системи като съвременното общество еволюцията винаги е обещание и прехвърлянето винаги е заплаха. Нито една система не осигурява гаранция за продължаваща еволюция. Предизвикателството е реално. Да го игнорираме означава да играем на зарове с всичко, което имаме. Да приемеш това не означава да играеш на Бог - това е да станеш инструмент на всяка божествена цел, която прониква във Вселената.
Ервин Ласло
Връзката на двата проблема е по-скоро обратната. До голяма степен разоръжаването зависи от гаранции за мир. Сигурността идва на първо място, а разоръжаването е втората.
Лудвиг Квиде
Шедьовърът е гаранция за гениалност, но гениалността не е гаранция за шедьовър.
Андре Малро
Светът не може да живее в мир без ООН. Поради тази причина: тя създава разумна гаранция, че цялата тази промяна в света, тези огромни политически и икономически развития, могат да бъдат канализирани, поддържани подредени. Организацията на обединените нации е калъп, който предпазва горещия метал да не се разлее.
Даг Хамаршелд
Не би могло да има гаранция на свободен пазар, че интересите на расата или държавата, както Хитлер ги е определил, ще имат приоритет пред интересите на бизнесмени или потребители. След 1933 ролята на държавата в регулирането и насочването на икономическия живот се увеличи рязко, първо, за да насърчи икономическото съживяване, след това да отклони икономическите ресурси към растежа на германската военна мощ... [което] доведе, по непланиран, нарастващ начин, до установяването на вид командна икономика.
Ричард Овъри
Наистина имаме достатъчно опит със страдание и защита, които могат да бъдат отменени по желание. Следователно, единственият разумен курс на действие е да се работи за публично легализирани гаранции.
Теодор Херцел
Тези мерки може да не представляват абсолютна гаранция за мир, но според мен те представляват най-големите превантивни мерки, приемани някога от нациите.
Франк Билингс Келог
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща