Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Метафора" - страница 3
Вашето тяло е основата и метафората на живота ви, израз на вашето съществуване. Това е вашата Библия, вашата енциклопедия, вашата житейска история. Всичко, което ви се случва, се съхранява и отразява в тялото ви. В брака на плът и дух разводът е невъзможен.
Габриела Рот
Градовете често са сравнявани с езика: казва се, че можете да прочетете един град, както четете книга. Но метафората може да бъде обърната. Пътуванията, които правим по време на четене на книга, проследяват по някакъв начин личните пространства, които обитаваме. Има текстове, които винаги ще бъдат нашите задънени улици; фрагменти, които ще бъдат мостове; думи, които ще бъдат като скелето, което защитава крехките конструкции.
Валерия Луизели
Движението е моето лекарство, моята медитация, моята метафора и мой метод, жив език, на който можем да разчитаме, за да ни каже истината за това кои сме, с кого сме и къде отиваме. В танца няма догма.
Габриела Рот
Вашето тяло е основната метафора на живота ви, израз на вашето съществуване. Това е вашата Библия, вашата енциклопедия, вашата житейска история.
Габриела Рот
Танцът беше моят медиум, моята метафора, моето послание и моята медитация.
Габриела Рот
Вярвам, че един добър мемоар трябва да съдържа всички разказвателни елементи на романа: развитие на характера, диалог, описателен език и метафора.
Даниел Трусони
Запитайте се... Ако тялото ми беше метафора за живота ми, какво би било посланието?
Дениз Лин
Писането на книги за мен така или иначе много прилича на военна кампания. Признавам си, че съм се преборил с военни метафори. Има стратегия, цялостна концепция и има тактики по пътя... Традицията би казала, че съм "дете на Марс".
Джеймс Хилман
Риболовът е доста добра метафора за живота. Вие правите подготовката си, мислите си, пускате стръвта си и чакате, уверени, че сте направили основното. Но много от живота е късмет.
Джереми Уейд
Нито една метафора не съвпада точно със същността, която искаме да изразим. Метафората прилича на мост, по който, без да намокрите краката, можете да отидете от другата страна на реката.
Збигнев Ненацки
Бягането е чудесна метафора за живота. Поставяте си цел и след това се захващате за работа. Колко добре се справяте е пряко отражение на това колко упорито работите. Това е и ментална игра. По пътя има неуспехи, но истинският тест на бегача е как ги преодолявате и провирате покрай тях.
Иванка Тръмп
Като възрастни, когато посещаваме нещо в света, ние ясно осъзнаваме това нещо и изключваме околния свят. Класическата метафора е, че вниманието е като прожектор, осветяващ една част от света, а останалите оставя в тъмнина.
Алисън Гопник
Моята метафора за превода винаги е била, че преводът наистина е изкуство за изпълнение. Взимате оригинала и се опитвате да го изпълните наистина в различен носител. Част от това е относно интерпретацията и това, което според вас наистина е гласът на автора.
Кен Лиу
Начинът, по който историята прави аргумент, е съвсем различен от начина, по който го прави убедителното есе. Доминират емоционалната истина и логиката на метафорите.
Кен Лиу
В крайна сметка не вярвам, че има нещо такова като стил. Дори един много неутрален, обикновен стил, който не използва разговорни речи, лирически разцвети, тежки запаси от метафори и т.н., е стил и се превръща в характерен стил на писателя точно толкова, колкото по-плътно, по-богато внедряване на идиоми и речник.
Лидия Дейвис
Мисля, че много от това, което влиза в писането, може да бъде преподавано - да не се смесват метафори и т.н.
Лидия Дейвис
Да бъдеш безопасно място е метафора за трансформация. Това е предназначено да ни помогне да бъдем умишлени в търсенето на трансформация, така че да мислим, говорим и действаме повече като Исус, нищо повече, нищо по-малко и нищо друго.
Майкъл Брадли
Тогава пишете, « О, те просто пренареждат столовете по палубата на Титаник.» Преди всичко, това е ужасна метафора. Тази администрация не потъва, тази администрация се възвисява. Ако нещо пренареждат то това са столовете по палубата на Хинденбург.
Стивън Колбърт
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща