Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Метафора"
Бог е метафора за това, което надхвърля всички нива на интелектуалната мисъл. Това е толкова просто.
Джоузеф Камбъл
Има толкова много начини да се обърка. Всичко, което имаме, са метафори и никога не са прав. Никога не можеш просто да кажеш Нещото.
Дженифър Игън
Литературата, а не писанията, поддържа ума и - тъй като няма друга метафора - също и душата.
Кристофър Хитчънс
Не се интересувам от филми за голфа, но аз се интересувам от голфът като метафора.
Робърт Редфорд
Спортът е прекрасна метафора на живота. Всички от спортовете които се практикуват - ски, баскетбол, риболов - няма по-голям пример от голфа, защото играете срещу себе си и природата.
Робърт Редфорд
Ако искате да промените света, трябва да промените метафората.
Джоузеф Камбъл
Вярвам в Бог, което означава, че съм отворен към някои абсурдни възможности. Но разбирам силата на тази вяра и разбирам метафората на тази вяра.
Реза Аслан
Аз съм вярващ човек и езикът, който използвам, за да определя вярата си, символите и метафорите, на които разчитам, за да изразя вярата си, са предоставени от исляма, защото те имат най-голям смисъл за мен.
Реза Аслан
Някои биха казали, че Създателят е агне. Някои биха казали, че е лъв. Някои биха казали и двете. Факт е, че той не е нито агне, нито лъв. Това са измислици. Метафори. И все пак Създателят е едновременно агне и лъв. И двете са истини.
Тед Декър
Музиката ни движи, защото служи като метафора за емоционалния живот. Той има върхове и долини на напрежение и освобождаване. Имитира динамиката на емоционалния ни живот.
Даниел Левитин
Островите са метафори на сърцето, независимо какво казва поетът.
Джанет Уинтерсън
Мостът е място за срещи... възможност, метафора.
Джанет Уинтерсън
Открих, че конят е самият живот, метафора, но също и пример за тайнствеността и непредсказуемостта на живота, за щедростта и красотата на живота, достоен обект на многократно и постоянно променящо се съзерцание.
Джейн Смайли
Съществува ужасна идентичност с еуфорията на алкохола и еуфорията от метафората.
Джон Чийвър
Допустимо е да си бог на собствените си метафори.
Рейчъл Хартман
Мачото е в метафорите, а не в явленията.
Теодор Розак
На хората толкова често се казва, че възкресението е просто метафора и означава, че Исус е умрял и е бил прославен - с други думи, той е отишъл на небето, каквото и да означава това. И те никога не са осъзнавали, че думата "възкресение" просто не означава това.
Н. Т. Райт
Някои хора могат да кажат, че извитите ми панели изглеждат като платна. Е, аз съм моряк, така че предполагам вероятно използвам тази метафора в работата си - макар и не съзнателно.
Франк Гери
Вашето тяло е основната метафора на вашия живот, израз на вашето съществуване... Толкова много от нас не са в телата си, наистина са у дома си и са живи там. Нито сме в контакт с основните ритми, които съставляват нашия телесен живот. Живеем извън себе си - в главите си, в спомените си, в копнежите си - отсъстващи хазяи на собственото ни имение. Пътят ми към живота беше екстатичен танц. Влязох отново в тялото си, като се научих да движа себе си, да танцувам собствения си танц отвътре навън, а не отвън навътре.
Габриела Рот
Теорията за творчеството всъщност е просто метафора. Басейн от идеи, кладенец от спомени, глас.
Джейн Смайли
Нерегламентираната конкуренция е наивна метафора за анархията.
Джон Ралстън Сол
Няма нищо по-опасно за народа, от метафората за цар...
Жерар дьо Нервал
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща