Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Преход"
Дружбата обикновено служи като преход от обикновеното запознанство към враждата.
Василий Ключевски
Съществува една популярна заблуда за човека като нещо средно между животното и ангела. Всъщност човекът е преход между животното и Бога.
Норман Мейлър
Идеите трябва да са неутрални. Но човек ги оживява със своите страсти и глупост. Нечисти и превърнати във вярвания, те придобиват облика на реалността. Преходът от логиката е завършен. Така се раждат идеологии, доктрини и кървав фарс.
Емил Чоран
Добрата новина е, че конкурентният долар на глобалния пазар и силният долар у дома са съвместими както в дългосрочен план, така и по време на прехода към по-конкурентен долар.
Мартин Фелдщайн
Царството не е аморфна смесица от региони, а тясно организирана държава, в която характерът на един регион е близък до този на неговия съсед. Има малко остри граници. По-скоро пейзажът до голяма степен се характеризира с преходи...
Питър Аткинс
Аз не съм агресивен по природа и ми беше трудно да направя прехода към режисура.
Дженифър Ю Нелсън
Безброй обърквания и чувство на отчаяние неизменно се появяват в периоди на голям технологичен и културен преход.
Маршал Маклуън
Мисля, че смъртта е просто преход към друго състояние на съзнанието.
Вал Килмър
Мисля, че цената на енергията ще намалее, когато направим този преход към възобновяема енергия.
Ал Гор
Имаше обаче епоха, когато преходът от варварство към цивилизация, с всичките му впечатляващи външни прояви в изкуството и архитектурата, се състоя за първи път.
Джеймс Хенри Брестед
Сега нашата цивилизация е в етап на преход между епохата на враждуващите империи и новата ера на световното единство и мир.
Джон Бойд Ор
Вероятно хората винаги чувстват, че живеят във време на преход, но едва ли можем да се заблудим, може би като мислим, че това е епоха на особено съществена промяна, бърза и продължаваща с все по-бързи темпове.
Емили Грийн Болч
Трябва да признаем, че юношеството е времето на преход, когато започваме да въвеждаме на децата, че животът не е красив, че има трудни неща, има трудни ситуации, че не е справедливо. Лошите неща се случват на добрите хора.
Лори Халсе Андерсен
Всяка любов е преход към нова вяра.
Борис Пастернак
В недалеко бъдеще ще настъпи прелом, който крайно ме безпокои и ме заставлява да треперя за съдбата на моята страна... Преходът към власт на корпорациите неизбежно повлича със себе си продажности и разложение във висшите органи на страната, и капиталът се стреми да утвърди своето владичество, играе с най-тъмните инстинкти на масата, след това всички национални богатства се съсредоточават в ръцете на не много избрани, - а тогава настъпва и края на републиката. (казано малко преди смъртта на Линкълн)
Ейбрахам Линкълн
Нашият проблем от гледна точка на психологията и от гледна точка на генетичната епистемология е да обясним как се прави преходът от по-ниско ниво на знание към ниво, което се преценява като по-високо.
Жан Пиаже
Всеки преход, който е достатъчно сериозен, за да промени вашата дефиниция за себе си, ще изисква не само малки корекции в начина ви на живот и мислене, но и пълна метаморфоза.
Марта Бек
За съжаление, настоящият темп на напредък не е достатъчно бърз, тъй като много богати индустриализирани страни са бавни, за да направят прехода към по-чисти и ефективни форми на икономически растеж.
Николас Стърн
Поставен в исторически преход, аз ще платя за лоялност към хората с живота си.
Салвадор Алиенде
Това, което обичайно в човешкият език се нарича любов, е страст от съприкосновението на две личности, не само средство благодарение на което поколенията идват за земята. Тя също създава живот и в духовният свят. Тя се явява начин за преход от земята към небето, от материалните към духовните неща.
Ани Безант
Но преходите от политиката на насилие към демократичен компромис винаги са разхвърляни.
Тимоти Гартън Аш
Умната, макар и крехка коалиция срещу тероризма, обединена от правителството на САЩ, може да успее да премине от прехода от класическо международно право към космополитен ред.
Юрген Хабермас
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща