Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Атеист"
Слава богу, аз все още съм атеист.
Луис Бунюел
Най-лошият момент за атеиста е, когато е наистина благодарен, но няма на кого да благодари.
Данте Габриел Росети
Само на честният човек подобава да бъде атеист.
Дени Дидро
Той беше огорчен атеист. Това е този вид атеист, който не толкова не вярва в Бог, колкото просто не Го харесва.
Джордж Оруел
Интернет даде на атеистите, агностиците, скептиците, хората, които обичат да унищожават всичко, в което вие и аз вярваме, почти равния достъп до децата ви като вашия младежки пастор и вие... независимо дали ви харесва или не.
Джош Макдауел
Атеистът е нещастно дете, което напразно се опитва да се увери, че няма баща.
Бенджамин Франклин
Озлобеният атеист не толкова не вярва в Бог, колкото изпитва към него неприязън.
Джордж Оруел
В театъра режисьорът е Бог, но актьорите, уви, са атеисти.
Жарко Петан
На практика всички хора са атеисти: в своите дела, в своето поведение те опровергават своята вяра.
Лудвиг Фойербах
Майката е единственото на земята божество, не познаващо атеисти.
Ернест Легуве
Баща ми беше атеист и винаги описваше себе си като сърбин. Добре, може би сме били мюсюлмани за 250 години, но преди това сме били православни, а дълбоко в себе си винаги сме били сърби. Религията не може да промени това. Ние само сме станали мюсюлмани, за да оцелеем под властта на турците.
Емир Кустурица
Атеистът, гледащ от таванския си прозорец, често е по-близо до Бога, отколкото вярващият, хванат в собствения си фалшив образ на Бога.
Мартин Бубер
Няма по-суеверни хора, от атеистите.
Хариет Бичър Стоу
Атеистът - това е Бог, играещ със себе си на криеница.
Шри Ауробиндо
Ако има бог, защо ме направи атеист? Това беше първата му грешка. Е, говорещата змия беше първата му грешка.
Рики Джървейс
Атеистите са по-религиозни, отколкото самите знаят, а религиозните са по-малко, отколкото си мислят.
Франц Грилпарцер
Завиждам на атеистите. Ако предположим, че те грешат, то след смъртта те ще имат шанс да се убедят в своята погрешност. Ако предположим, че грешат вярващите, то за своята погрешност няма да разберат никога.
Азия Ардженто
Аз всъщност съм евангелски атеист, но има нещо, което признавам за религията: че дава на хората шанс да се предадат.
Брайън Иноу
Смятам се за духовен атеист. Със сигурност вярвам, че има сили, по-големи от нас самите, и че трябва да търсим, поотделно, смисъл в живота си. Но не вярвам, че има върховно същество, интелигентност, която създаде всичко.
Алан Лайтман
Аз съм най-малко щастливият атеист в света. Липсва ми религиозната вяра, но да се опитваш да имаш изглежда като опит да се влюбиш в някой, в когото не си влюбен.
Лиса Уилямс
Тези, които казват, че изследването на науката прави човека атеист, трябва да са доста глупави хора.
Макс Борн
Не трябва да се говори лошо за отсъстващите, също така - за несъществуващите; атеистите се намират в трудно положение!
Хуго Щайнхаус
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща