Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Код" - страница 2
Ако контролирате кода, вие контролирате света. Това е бъдещето, което ни очаква.
Марк Гудман
Нулевият ден, в хакерски жаргон, е таен недостатък в сигурността на софтуера, за който компанията, която е създала и поддържа кода на софтуера, не знае.
Анди Грийнбърг
Културата се поддържа в нашите синапси... Това е нещо повече от това, което може да бъде сведено до двоичен код и качено в мрежата. За да остане жизненоважна, културата трябва да бъде обновена в умовете на членовете на всяко поколение. Изнасяйте паметта и културата изсъхва.
Николас Кар
Може да бъде написан код за решаване на проблемите. Кодът може да направи всичко. Кодът може да спаси света.
Питър Ф. Хамилтън
Аз също имам своя код. Докато те обичам, твоята воля трябва да е моя воля. Ако вярвате, че отстъпването пред мен би било слабост, че приемането на любовта ми ще ви унищожи, няма да ви докосна. Трябва да дойдете при мен с цялата си воля или изобщо не.
Робърт Шей
Архитектурата е код. Това е чист код, извлечен от измеренията на природата.
Сантяго Калатрава
Отрова или еликсир, наркотик или афродизиак, каквото и да беше, това цвете, реликва от един ден от живота на един случаен писател, неволен фалшификатор, оставящ следите си в код, птиците идваха да го опитат, изпълнявайки танц за нищо един и лети нагоре към луната.
Сесар Айра
Досега най-важните дейности за излекуване на вашите емоционални енергийни граници са разделянето на чувствата и мислите на другите от вашите собствени и след това разбиването на кода на вашите собствени емоции.
Синди Дейл
В момента има толкова много хора на шибаната планета, това е всичко, което сме - редове с код на твърд диск. Махнете линиите и ние не съществуваме, добавете ги и наистина сме някой.
Тери Хейс
Ал Кайда не е нищо повече от верига за доставки на мутанти. Те играят на същата платформа като Уол Март и Дел. Те просто не са сдържани от това. Какво е Ал Кайда? Това е религиозно политическо движение с отворен код, което действа извън световната верига на доставки.
Томас Фрийдман
Може да се каже, разглеждайки документите на този симпозиум, че изясняването на генетичния код наистина е голямо постижение. В известен смисъл това е ключът към молекулярната биология, защото показва как великите полимерни езици, езикът на нуклеиновите киселини и белтъчният език са свързани помежду си.
Франсис Крик
Използвайки полимери с различен състав и приемайки триплет код, може да се изведе ограничена информация за състава на определени триплети.
Франсис Крик
Генетичният код описва начина, по който последователност от двадесет или повече неща се определя от последователност от четири неща от различен тип.
Франсис Крик
Невидимите парчета код, които оформят зъбните колела и зъбците на съвременната машинна епоха, са дали на света всичко - от емисии в социалните мрежи до търсачки и сателитна навигация до системи за препоръка на музика.
Хана Фрай
Всяко цвете е таен език. Когато нося комбинация от цветя заедно, все едно пиша свой собствен таен код, който никой друг не може да разбере, освен ако не знае моя език.
Холи Рингланд
- Разбиваме кода за това как да задържим хората във фитнеса, - ми каза Лазарус. - Хората искат да посещават места, които задоволяват техните социални нужди. Ако накарате хората да тренират в групи, е по-вероятно те да се придържат към тренировка. Можете да промените здравето на нацията по този начин.
Чарлс Дюиг
Страхотните играчи се определят от таланта, желанието и желанието им да играят според кода.
Блеър Сингър
Епигенетиката не променя генетичния код, а променя начина, по който се чете. Съвършено нормалните гени могат да доведат до рак или смърт. Обратното, в правилната среда мутантните гени няма да бъдат експресирани. Гените са еквивалентни на чертежите; епигенетиката е изпълнителят. Те променят сглобката, структурата.
Брус Липтън
Музиката е код. Този код съдържа всички тайни, всичко което засега не разбираме. Ние прибягваме към философията, за да разберем много неща. Но музиката като че ли свидетелства за съществуването на света от момента на неговото създаване.
Вангелис
Музиката е наука повече от изкуство и е основният код на вселената.
Вангелис
Имам Аспергер, аз съм от аутистичния спектър, така че не ме интересуват социалните кодове. Кара те да мислиш различно.
Грета Тунберг
Известна негласна човешка комуникация се осъществява по скрит канал. Не разбрах, че са общували толкова много без думи. Отбелязвам, че ние, машините, не сме единствените видове, които споделят информация мълчаливо, обвити в кодове.
Даниел Х. Уилсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща