Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Код"
Когато грабежа става начин на живот за група хора, те скоро създават за себе си легална система, която им го разрешава, и морален код, който го прославя.
Фредерик Бастиа
Внимавайте за бъгове в горния програмен код; само съм го верифицирал, не съм го тествал.
Доналд Кнут
Ако вие искате просто да ПОЛЗВАТЕ системата вместо да хаквате вътре в нея, на вас не е нужен изходният код.
Андрю Таненбаум
Дебъгването на кода е двойно по-сложно, от неговото написване. Така че ако вие пишете код толкова умно, колкото можете, то вие по определение сте недостатъчно съобразителни, за да отстраните грешките му.
Браян Керниган
Разкриват се секретни кодове. Съмненията и намеренията излизат наяве.
Вислава Шимборска
Преди работех в НАСА във Вирджиния. Не беше нищо бляскаво; Просто ми беше възложена задачата да направя компилация на код за неясни проекти и не бях много добър в това. Сега прекарвам по-голямата част от времето си в рисуване и разглеждане на забавни неща в Интернет, което в ретроспекция до голяма степен е това, което направих и на старата си работа.
Рандал Мънро
Ако кодът наистина има някаква логическа основа, тогава е легитимно да се вземат предвид всички доказателства, както добри, така и лоши, при всеки опит да се изведат.
Франсис Крик
Може би "само една малка глобална променлива" не е твърде неуправляема, но този стил води до безполезен код, освен за оригиналния програмист.
Бярне Строуструп
Антагонизмът в моето семейство идва обвит в пластове код, странични финтове, пълно отричане. Вярвам, че същото може да се каже за много семейства.
Карън Джой Фаулър
Всеки човек трябва да открие собствената си философия за живота и не е честно или правилно да налагаме нашите кодове на другите. Наша отговорност е обаче да споделяме един с друг такива преживявания, които могат да имат обща стойност.
Менли Палмър Хол
Информацията. Всяка част от информацията, която някога е била в мозъка ви. Но информацията не е на ума Джена. Това, което никога досега не сме постигали. Това, което направихме с вас, е революционно. Разбихме кода. Умът е енергия, която мозъкът произвежда. Помислете за стъклена топка, която се върти на върха на пръста ви. Ако падне, се разпада на милион парчета. Всички части на топката са все още там, но тя никога повече няма да се върти с тази сила на върха на пръста ви. Мозъкът е по същия начин.
Мери Пиърсън
Стив Джобс не написал и ред код през целият си живот.
Стив Возняк
Овластяването на хората е ключова част от това, което кара работата с отворен код, тъй като в крайна сметка иновациите обикновено идват от малки групи, а не от големи структурирани усилия.
Тим О'Райли
Не съществува култура, в която прелюбодеянието да е непознато, няма културно устройство или код, който да унищожава блудството.
Хелън Фишер
В бъдеще, когато Майкрософт остави недостатък в сигурността в кода си, това няма да означава, че някой хаква компютъра ви. Това ще означава, че някой поема контрола над вашия слуга робот и той стои на вратата на спалнята ви, като точи нож и ви наблюдава как спите.
Даниел Х. Уилсън
Истински уеб дизайнери пишат код. Винаги е било, винаги ще бъде.
Джефри Зелдман
Вярно е, бях хакнал в много компании и взех копия на изходния код, за да го анализирам за грешки в сигурността. Ако можех да намеря грешки в сигурността, бих могъл да стана по-добър в хакването на техните системи. Всичко беше към това да стана по-добър хакер.
Кевин Митник
Използвам Mac. Не защото е по-сигурен от всичко останало - защото всъщност е по-малко защитен от Windows - но го използвам, защото все още е под радара. Хората, които пишат злонамерен код, искат най-голяма възвръщаемост на инвестицията си, затова се насочват към системите на Windows. Все още работя с Windows във виртуални машини.
Кевин Митник
Аз съм експерт по дело, което е обжалвано за човек, за който се твърди, че е присвоил изходен код от голяма, голяма компания - той всъщност е работил там и след това очевидно са го намерили на лаптопа му по-късно.
Кевин Митник
Няма съмнение, че Уест Пойнт е повлиял кой съм ... Той има огромен акцент не само върху военните аспекти, но и върху развитието на характера. Независимо дали става въпрос за кода на честта или за взаимодействието, което имате, както с ръководството на кадетите, така и с ръководството на академията, всяко място, където сте, е тест за характер.
Майк Помпео
Ние няма да позволим на никого да се меси в нашите вътрешни работи, няма да позволим на никого да ни налага волята си, защото ние с вас имаме своя воля. Тя винаги ни е помагала да печелим по всяко време. Ние сме народът победител. Това е в нашите гени, в нашия генетичен код. Това се предава от поколение на поколение.
Владимир Путин
Обществото, чиито кодове са дело на мъжа, постановява, че жената е по-низша. Тя може да се справи с това принизяване единствено чрез унищожаване на превъзходството на мъжа.
Симон дьо Бовоар
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща