Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Неспособност"
Аз съм живото доказателство срещу думата "провал". Надниквала съм вече отвъд него. Единственият провал, от който човек трябва да се страхува, е неспособността му да се придържа към целта, която счита за най-важна.
Джордж Елиът
Депресия - това е неспособността да създаваш бъдеще.
Роло Мей
Най-милостивото нещо на света... е неспособността на човешкия ум да съвместява цялото си съдържание.
Х. Ф. Лъвкрафт
Нещата отпаднаха от мен. Надживях определени желания; Изгубих приятели, някои от смъртта... други поради чистата неспособност да пресека улицата.
Джеймс Търбър
Една от основните черти на некомпетентността беше неспособността да я видим в себе си.
Ким Робинсън
Никой не може точно да изчисли капацитета на човешкия гений и глупост, нито и неспособността на волята.
Базил Лидъл Харт
Оцеляването на човека, от времето на Адам и Ева до изобретяването на земеделието, трябва да е било несигурно поради неспособността му да осигури снабдяването му с храна.
Норман Борлауг
Безпокойството, болестта на нашето време, идва основно от неспособността ни да живеем в настоящия момент.
Тик Нят Хан
Сценариите за биологична или химическа война, изписани подробно от американските медии през месеците след 11 септември, само предават неспособността на правителството да определи степента на опасност.
Юрген Хабермас
В изкуството, както и в правенето на любов, искрената неспособност има своята привлекателност, както и безсърдечните умения, но това, което искате, е страстната виртуозност.
Джон Барт
От какво се страхуваш тогава? Неспособността да виждаш, мисля, че не виждаш, защото си обсебен от нещо, което заличава света.
Ева Ибътсън
Противно на общоприетата теория волята не е непобедимата сила, за която се твърди, че е; всъщност винаги, когато въображението и волята влязат в конфликт, винаги въображението триумфира. Опитайте се да направите нещо, докато повтаряте: "Не мога да го направя" и ще видите тази истина потвърдена. Самата идея за неспособност да се постигне нещо парализира силата на волята.
Емил Куе
От майка си наследих способността да пестя пари, а от баща си - неспособността да ги заработвам.
Лоурънс Питър
Лудост - това е неспособността да предадеш на другите своето възприятие.
Паулу Коелю
Способността да се мисли разумно идва с опит и често опитът идва от неспособността да се съди разумно.
Рита Мей Браун
Детският егоцентризъм по същество е неспособност да се прави разлика между егото и социалната среда.
Жан Пиаже
Изцяло разчитам на вашата неспособност да пазите тайни.
Сидни Смит
Намирането на щастие не е толкова просто, колкото да имате добри приятели или пълноценен социален живот. Проблемът е нашата способност или неспособност да намерим в себе си чувство за смисъл или по-дълбока цел, нещо, което не се среща в ежедневието.
Марк Върнън
Никога не бъркайте неспособността на някой друг да направи нещо с неговата неспособност да го направи.
Стив Мараболи
Демотивирането - независимо дали е дефинирано като липса на самоувереност, апатия, страх или неспособност да поеме отговорност за собствения си живот - е може би най-непризнатият проблем в Африка днес.
Уангари Маатаи
Винаги преувеличаваме чуждата неспособност да бъдат без нас.
Дмитрий Биков
Моята музика беше моят живот и тя изигра голяма роля в неспособността ми да поддържам връзки.
Кени Роджърс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща