Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Шеф"
Има един шеф - купувачът. Той може да уволни всекиго в компанията - от директора до товарача - с това, че просто ще похарчи парите си на друго място.
Сам Уолтън
Вкъщи аз съм шефът, жена ми просто взема решенията.
Уди Алън
Може би вашето предизвикателство не е да намерите по-добър проект или по-добър шеф. Може би трябва да се докоснете до това какво означава да се чувстваш страстен. Хората със страст търсят начини да накарат нещата да се случат.
Сет Годин
Никога не съм искал да бъда шефа.
Харисън Форд
Никой не отива преди времето си - освен ако шефът не си тръгне рано.
Граучо Маркс
Офисът може да работи без шеф, но не и без секретарка.
Джейн Фонда
Ако служителя винаги е съгласен с шефа, той е безполезен за бизнеса.
Елберт Хъбард
Дисциплината не е да покажеш на кучето кой е шефът; става въпрос за поемане на отговорност за живо същество, което сте донесли във вашия свят.
Сизар Милан
Ако хората си мислят, че съм само дъщерята на шефа, те са измамени.
Иванка Тръмп
Когато за пръв път чух Елвис, разбрах, че никога за никого няма да работя и никога никой няма да бъде мой шеф. Почувствах се така, сякаш съм избягал от затвора.
Боб Дилън
Свободата на словото е двупосочна уличка, човече. Имате право да кажете каквото искате и шефът има право да каже на полицията да ви арестува.
Лени Брус
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Това, което се изисква, докато вървим към пълна безработица, не е ново законодателство, а постепенна промяна на умствената нагласа, промяна в ценностите. Тъй като вкусът ни към празен ход расте, ние ще откажем да работим за старомодни шефове, които изискват петдневна, 40-часова работна седмица от девет до пет или нещо по-лошо.
Том Ходжкинсън
Шефовете трябва да санкционират дрямката, вместо да очакват работниците да работят цял ден без почивка. Те дори могат да открият, че щастието на работниците - или това, което видовете ръководство наричат "резултати от удовлетвореността на служителите" - може да се подобри.
Том Ходжкинсън
Тези дни изглеждаме по-обвързани с нашите шефове от всякога. Ние дори идентифицираме себе си с работата, която вършим: "Какво работиш?" е първият въпрос, който си задаваме на партита, сякаш длъжността може да изрази фундаментална истина за нашата личност.
Том Ходжкинсън
Бях за първи път булка на 44. Никога дори не бях живяла с никого. И след като дълги години управлявах собствен бизнес, знаех как да бъда шеф - но нямах идея как да бъда добър партньор.
Ариел Форд
Запасете се с търпение за двама: на себе си и на вашият шеф.
Веслав Брудзински
Опитайте се да държите устата си затворена, докато не получите предложение за работа, особено ако вашият ход не е напълно сигурен. Има само няколко случая, в които мисля, че би било уместно да кажете на шефа си какво се случва. Например, ако съпругът ви е принуден да се премести, очевидно ще отидете и ако имате добри отношения с шефа си, тогава може да ви отнеме някакъв стрес, за да кажете истината. Общото правило обаче е да не давате на работодателя си по-голяма власт над вашата съдба, отколкото вие сами.
Александра Левит
Шефовете са много, а последната дума е на държавния глава. Това, разбира се, не е леко морално бреме... Това се отнася за главата на всяка държава, и малка, и голяма. Мислите ли, че на Буш му е лесно?
Владимир Путин
Трагедията е, че обществото (вашето училище, вашият шеф, вашето правителство, вашето семейство) продължава да избутва гениалната част. Проблемът е, че нашата култура се е ангажирала с фаустовска сделка, в която търгуваме нашия гений и артистичност за привидна стабилност.
Сет Годин
Ако работникът и неговият шеф се наслаждават на една и съща телевизионна програма и посещават едни и същи курортни места, ако машинописката е толкова привлекателно гримирана като дъщерята на своя работодател, ако негърът притежава кадилак, ако всички четат един и същи вестник, тогава тази асимилация показва не изчезването на класите, а степента, в която нуждите и удовлетворенията, които служат за запазването на системата, се споделят от основното население.
Херберт Маркузе
Вече имате милион закона за наркотиците, защото шефовете прецениха, че имат повече пари за вкарване на хора в затвора, отколкото да облагат нещо, което всеки може да расте на перваза на прозореца.
Лени Брус
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща