Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Песимист" - страница 2
Песимиста вижда проблем във всяка задача. Оптимиста вижда задача във всеки проблем.
Ким Катрал
Никога не съм се смятал за щастлив човек. Аз съм най-необикновеният песимист. Наистина съм.
Кристофър Нолан
Песимистът чака по-добри времена и очаква да продължи да чака; оптимистът работи с най-доброто, което е под ръка сега, и продължава да създава по-добри времена.
Крисчън Ларсън
Песимистът получава само приятни изненади, а оптимистът – само неприятни.
Рекс Стаут
Щастливи песимисти! Каква радост изпитвате вие, когато ви се отдаде да докажете, че няма радост.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Но аз съм оптимист за Великобритания; и разликата между оптимист и песимист не е, че оптимистът вярва, че светът е прекрасен, а песимистът вярва, че е обзет от предизвикателства; разликата е, че песимистът вярва, че ще бъдем победени от тях; оптимистът смята, че предизвикателствата могат да бъдат преодолени.
Тони Блеър
Взимайте пари само от песимистите. Те от рано знаят, че няма да им ги върнат.
Тристан Бернар
Песимистът е този, който не става да излиза от ваната, чувайки звъненето на телефона.
Куентин Крисп
Никой всъщност не знае достатъчно, за да бъде песимист.
Норман Казънс
Да бъдеш песимист е добре, защото песимистите рядко се разочароват.
Роберт Лембке
Казват, че оптимиста вярва в съмнителното бъдеще и че песимиста винаги е прав, но не получава удоволствие от това. Това ми е работата - да бъдем оптимист, въпреки че песимиста разполага с повече информация.
Робърт Дауни Джуниър
Хората, които са оптимисти, възприемат провала като нещо, което може да се промени, за да успеят следващия път, докато песимистите поемат вината за провала, приписвайки го на някаква характеристика, която са безпомощни да променят.
Даниъл Голман
Оптимистът вярва, че ние живеем в най-добрия от световете. Песимистът се страхува, че е точно така.
Михаил Жванецки
Оптимист - това е човек, който точно знае, до колко лош може да бъде света; а песимиста отрива това отново всяко утро.
Питър Устинов
Вземайте пари от песимистите: те не се надяват да ги получат обратно.
Стивън Райт
Когато дойдох в Америка, исках да вляза във филмовия бизнес. И първото, което чух, беше: "Това е невъзможно." Казваха ми, че имам акцент и какво било това име Шварцен, Шницел или нещо подобно. Казваха ми, че е невъзможно името Шварценегер да стане име на звезда в киното. Обаче аз исках да направя точно това и в крайна сметка успях. Станах най-скъпоплатеният актьор и то само защото отказах да послушам песимистите.
Арнолд Шварценегер
Песимистът се опира на миналия опит, оптимистът на бъдещия, а прагматикът - на своя.
Валентина Беднова
Песимист без причина, рано или късно си намира причина.
Жарко Петан
Хората смятат, че е лесно да си циничен песимист, но това е страшно тежък труд. Да се надяваш е много по-лесно.
Майкъл Роуботъм
Когато чуе скърцане на врата, оптимистът смята, че тя се отваря, а песимистът смята, че се затваря.
Матийо Рикар
Песимист е добре информиран оптимист.
Мейсън Крос
Аз лично не мисля за себе си нито за оптимист, нито за песимист.
Ник Бостром
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща