Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Песимист"
Песимистът се оплаква от вятъра. Оптимиста се надява на промяна на времето. Реалиста поставя платна.
Уилям Артър Уорд
Човекът който е станал песимист до 48 години, знае твърде много; човекът който остава оптимист след 48, знае твърде малко.
Марк Твен
Сред хората увлечени по хазартни игри няма песимисти.
Рюноске Акутагава
Още нито един песимист не е проникнал в тайните на звездите, не е открил неизвестна земя и не е открил пред човешкият дух нови небеса.
Хелън Келър
Оптимистът стои до полунощ, за да види Новата година. Песимистът остава да се убеди, че старата година си е тръгнала.
Бил Вон
Оптимистът мисли, че живеем във възможно най-добрия свят, а песимистът знае това.
Робърт Опенхаймер
Оптимистът вярва, че ние живеем в най-добрия от всички възможни светове. Песимистът се опасява, че това може да се окаже истина.
Джеймс Бранч Кейбъл
Никога песимист не е разкривал тайните на звездите, не е пътувал до неоткрити земи, нито е откривал ново пространство пред човешкия дух.
Хелън Келър
Светът принадлежи на оптимистите. Песимистите са само зрители!
Франсоа Гизо
Песимист – някой, който смята, че всички са толкова лоши колкото него и затова ги ненавижда.
Джордж Бърнард Шоу
Оптимист - това е бивш песимист, на който джобовете са пълни с пари, стомаха работи превъзходно, а жена му е излязла в града.
Хелън Роулънд
Съжаление, неразбираемо от никой: съжалението, че сте песимист. Не е лесно да бъдеш на грешен крак с живота.
Емил Чоран
Заслуга за обществото имат както оптимистите, така и песимистите. Оптимистът, например, е измислил самолета, а песимистът - парашута.
Джордж Бърнард Шоу
Песимистът е човек, слушал твърде много оптимисти.
Дон Маркис
Традиционалистите са песимисти за бъдещето и оптимисти за миналото.
Луис Мъмфорд
Песимист - човек, който живее с оптимистка.
Джордж Бърнард Шоу
Никой не знае достатъчно, за да бъде песимист.
Уейн Дайър
Достигнал съм до извода, че оптимистът счита всички за добри, освен песимиста, а песимиста счита за лоши всички, освен него самият.
Гилбърт Кийт Честъртън
Каква е разликата между оптимист и песимист? Оптимистът се смее, за да забрави, а песимистът забравя да се смее.
Том Боде
Аз съм песимист. Но аз съм песимист с чувство за отговорност.
Мейнард Джеймс Кийнан
Аз съм песимист в моите наблюдения, но съм оптимист в действията си.
Антонио Грамши
Е, някои хора казват, че съм песимист, защото разпознавам вечния цикъл на злото. Казвам само: погледнете историята на човечеството до този момент и какво намирате?
Уоле Шоинка
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща