Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Равновесие" - страница 3
Преждевременното богатство или позиция не може да бъде задържано, защото не е спечелено; ние получаваме само това, което даваме, а онези, които се опитват да получат, без да дават, винаги откриват, че законът за компенсацията безмилостно води до точно равновесие.
Чарлз Ханел
Ината е слабост, имаща вид на сила; тя произхожда от нарушението на равновесието на съюза между волята и разума.
Василий Жуковски
Същността на правата се състои в равновесието между две нравствени интереси: лична свобода и общото благо.
Владимир Соловьов
Черната смърт е ярък пример за критичен момент, голямо събитие или сливане на фактори, нарушаващи съществуващото икономическо или политическо равновесие в обществото.
Дарон Аджемоглу
Когато бях тийнейджър, пожелавах мир в света, но сега копнея за свят, в който конкурентните идеологии се поддържат в равновесие, системите на отчетност ни пречат да се измъкнем твърде много и по-малко хора вярват, че праведните цели оправдават насилието. Не много романтично желание, но такова, което всъщност бихме могли да постигнем.
Джонатан Хайд
В нашата епоха на връзка всеки от нас е възел. Седим на тази напрегната, опъната повърхност между центъра и периферията. Когато казваме, че връзката променя естеството на обект, това е точното равновесие, което трябва да обмисляме.
Джошуа Купър Реймо
За да бъде животът радост, изглежда, че трябва да има равновесие между две променливи. Първата е устойчивостта. Втората е променливостта.
Джулия Камерън
Докато умът и егото контролират посоката на създаване, във външния свят винаги ще има проблеми, защото егото мисли само за себе си и живее в двойственост. Но когато сърцето е под контрол, всичко се връща в равновесие, защото сърцето чувства и знае само единството на живота.
Друнвало Мелхизедек
Доброто и злото на света са в еднакво количество. Оттук следва, че е необходимо равновесие на доброто и злото в природата, равновесие, обуславящо хармонията в нея.
Жан Батист Робине
Равновесието, на което се възхищавате в мен, е нестабилно, трудно за поддържане. Вътрешният ми живот рано беше раздвоен между призива на предците и призива на Европа, между нуждите на черно-африканската култура и тези на съвременния живот.
Леополд Сенгор
Никога не можеш да познаеш някого напълно. Ето защо това е най-ужасяващото нещо на света, наистина - да вземеш някого на вяра, надявайки се, че и те ще те вземат на вяра. Това е толкова несигурно равновесие, чудо е, че изобщо го правим И все пак...
Либа Брей
Да се държи равновесие в приятелството е много по-лесно, отколкото в любовта, когато взаимоотношенията напомнят сърдечна кардиограма в пред инфарктно състояние.
Лили Колинс
Той знаеше, че няма вечни хора и винаги е имало изход, но въпреки това е изгубил пътя си, загуби равновесие.
Лорета Чейс
За мен това е равновесието. Направиш ли добро – чакай го, направиш ли лошо – чакай го. Гледам да правя добро, за да го чакам. И ще го чакам винаги, защото знам, че ще дойде. Доброто ще ми се върне.
Латинка Петрова
Животът е като карането на колело: трябва да се движим напред, за да не загубим равновесие.
Алберт Айнщайн
Откакто човек се е изправил на задните си крайници, все не може да възстанови равновесието си.
Станислав Йежи Лец
В бизнеса на арт пазара тя (свободата) е само привидна – че нямам работно време, определени рамки и срокове. Човек сам си извоюва параметрите на свободата. Въпросът е: да е в хармония със себе си, да е доволен от тези параметри и те да не му тежат. Когато си във вътрешно равновесие, в сговор със света и околните, ти си свободен.
Павел Тодоров
Маршал Дьо Вилар бил пристрастен към виното дори в старостта си. Като отишъл в Италия, за да оглави армията във войната от 1734 г. той се представил на краля на Сардиния, но бил толкова пиян, че не успял да запази равновесие и паднал. Не изгубил обаче самообладание и казал: "Ваше величество, аз съм в краката ви."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща