Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ген" - страница 3
Ако сте носител на определен набор от гени, вероятността ви да извършите насилствено престъпление се увеличава с осемстотин осемдесет и два процента.
Дейвид Игълман
В часовете по литература не научавате за гени; в часовете по физика не научавате за човешката еволюция. Така получавате фрагментиран поглед върху света. Това затруднява намирането на смисъл в образованието.
Дейвид Крисчън
Можем да променим експресията на повече от 70 процента от гените, които имат пряко отношение към нашето здраве и дълголетие.
Дейвид Пърлмътър
Съдбата е история, която е написана за вас от някой друг. От гените на вашия родител, от това, което ви се е случило, когато сте били дете, от вашата култура, от факта, че сте родени мъж или жена. Съдбата е история, която пишеш.
Алберто Вилолдо
Фройд имаше ген за неефективност и мисля, че аз имам ген за ефективност. Ако не бях терапевт, щях да съм експерт по ефективност.
Албърт Елис
Разликата между микроикономиката и макроикономиката е малко като разликата между биологията и медицината. Да се знае, че определени гени увеличават риска от рак е относително лесно. Да се разбере точно кои хора ще се разболеят или как да ги излекуваме е много по-сложно.
Алекс Беренсън
Знаете как да разделяте атоми, как да изпращате изследователи на Луната, как да снаждате гени, но не знаете как хората трябва да живеят.
Дениъл Куин
Добрите лидери имат ген за щедрост.
Джак Уелч
Разстоянието между ген и поведение е от най-голям интерес за мен. Относителният принос на природата и възпитанието, на нуклеотидите и ядреното семейство, са завинаги очарователни за мен.
Джон Медина
Гените зареждат пистолета, а околната среда натиска спусъка.
Елизабет Блекбърн
Не исках да предполагам, че аутизмът може да бъде проследен до гените на неандерталец. Въпросът е, че някои гени, които са замесени в аутизма, са се променили доста значително между времето на неандерталската линия и разделянето на човешката линия.
Елизабет Колбърт
Околната среда около плода в утробата влияе върху моделирането на върховете на пръстите му. Близнаците лежат един до друг, но на различни места. Поради това ще има леки разлики между близнаците, въпреки факта, че техните гени са абсолютно еднакви.
Катарина Вестре
Има учени по целия свят, които търсят гените, отговорни за биполярно заболяване и тежка депресия.
Кей Редфийлд Джеймисън
Уверен съм, че съществува особен актьорски ген. И ако той е включен в твоето ДНК, ти просто си обречен на маскарад.
Килиън Мърфи
Научени сме да обвиняваме единствено нашите гени за късмет на тегленето за нашите здравословни проблеми, а не ежедневните си навици, диетични избори и взаимодействие с околната среда, която ни заобикаля.
Крис Кар
Известно е, че човешката раса се изражда – и все затова, че ние безгрижно предаваме на децата си своите слаби гени, а с развитието на медицината те все повече се затвърждават – нали вече няма естествен отбор.
Маргарет Атууд
Такъв ни е генът. Вижте, че почти всеки българин като се подстриже, прилича на борец.
Бойко Борисов
Считах, че МВР е едно добро министерство, но се е политизирало и започва да прилича на МВР от времето на ген. Атанасов.
Бойко Борисов
Стара, макар и рядко споменавана истина е, че народите са в много по-голяма степен жертви на обстоятелствата, отколкото отделния човек. Човекът е продукт на две неща: наследствеността, скрита в гените му и средата в която живее. От наследствеността си той не може да избяга, но може да промени средата. В краен случай, ако тя не му понася, той може да се вдигне и да отиде другаде. Далеч по-трудно е цял един народ да направи същото.
Веселин Кандимиров
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща