Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Живопис" - страница 3
Всички правила в живописта, поезията, музиката и дори балета преследват и не могат да не преследват една-единствена цел: да доставят удоволствие на ума, без да го обременяват.
Жозеф Жубер
Интересува ме как определяме нещата според начина, по който избираме да ги наблюдаваме, и как навсякъде в живота ни и във всеки един момент, който преживяваме, действат сили, които не разбираме напълно. Свържете това любопитство с любовта към портретната живопис и така се роди този проект.
Оливър Джефърс
Изобразителното изкуство е едно от най-чувствителните огледала на обществото и културата, от които те са важна част. Каквото е обществото и културата, такова ще бъде тяхното изобразително изкуство. Ако културата е предимно чувствителна, чувствителното също ще бъде нейното доминантно изобразително изкуство. Ако културата е неинтегрирана, хаотично и еклектично ще бъдат и нейните изящни изкуства. Тъй като съвременната западна култура е предимно сетивна и тъй като кризата се състои в разпадането на нейната доминираща суперсистема, съвременната криза в изобразителното изкуство трябва да проявява и дезинтеграция на сетивната форма на нашата живопис и скулптура, музика, литература, драма и архитектура.
П. А. Сорокин
Животът е живопис, а ти си художникът. Имате в палитрата си всички цветове в спектъра - същите, които са на разположение на Микеланджело и Да Винчи.
Пол Майер
За негова изненада той също откри, че е възможно да бъдеш добър в онова, което не те интересува, точно както е било възможно да бъдеш лош в нещо, било то в живописта или в поезията, което ти е било много важно.
Ричард Русо
Колкото по-голям е успеха, толкова повече той граничи със несъстоятелността (както шедьовър в живописта граничи с безвкусицата).
Робер Бресон
Фотографията е това, формиране на живопис, композиция, пластичен ритъм, геометрия, настанени в няколко части от секундата.
Анри Картие-Бресон
Не всеки вярва на живописта, но всеки вярва на фотографията.
Ансел Адамс
Не че съм мечтал да бъда архитект. Просто исках да направя нещата. Независимо дали става дума за мебели, живопис, интериорен дизайн или архитектура. Просто исках да създам нещо.
Тадао Андо
Противно на това, което вярват много западняци, ислямът има богата традиция в светската живопис, въпреки забраната за изображения. Само в религиозните ритуали използването на изображения е напълно забранено.
Фатима Мерниси
Мнозинството хора гледат на изкуството с религиозно благоговение. Всъщност музиката, живописта, пеенето, театъра са изкуства на престореноста.
Винс Вон
За да станете известни, нужно е четиридесет години да се занимавате с живопис, или двадесет години да пишете бестселъри, или десет години да играете главни роли в театъра, или пет години блясък в киното, или в течение на месец ежедневно да четете по телевизията кулинарни рецепти.
Веслав Брудзински
Геометрията е основата на цялата живопис.
Албрехт Дюрер
Аз се занимавах с живопис, защото това е независимо изкуство - между теб и платното няма нито продуцент, нито режисьор.
Джеймс Франко
Наистина се радвам и обичам страхотната живопис.
Джон Литгоу
Цялата живопис е слабо подражание на природата.
Иван Айвазовски
Въобще не трябва много розово да си представяте перспективата за обучението в живопис. Жив пример за това съм аз. Колко усилия, труд, скръб, когато изляза на пътя.
Исак Левитан
Малко хора си позволяват да използват своя ум властно, безстрашно и дръзват да го приложат към всичко в цялата му сила. Дошло е време, когато умът трябва да се приложи именно така към всички въпроси на морала, на политиката и на обществото; към кралете, министрите, големците, философите; към принципите в науката, в живописта и пр. - в противен случай ще си останем затънали в посредственост.
Никола дьо Шамфор
Колко е суетна живописта, предизвикваща възхищение от сходството с оригинала, който никого не възхищава.
Блез Паскал
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща