Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стотица"
Никоя птица не открива как да лети: еволюцията използва трилион птичи години, за да открие това - където са достатъчни само стотици човешки години.
Марвин Мински
Еволюцията бе направила цивилизацията управител на тази планета. Стотици хиляди години по-късно управителят се оказа не помощник, а разрушител на еволюцията, не изцелител, а паразит. Затова еволюцията си взе обратно своя дар, пренебрегна цивилизацията, спаси планетата от разума и я положи в ръцете на любовта.
Ричард Бах
Най-малкото, което мога да направя, е да говоря за стотиците шимпанзета, които точно сега седят наведени, нещастни и без надежда, гледайки с мъртви очи от металните си затвори. Те не могат да говорят сами за себе си.
Джейн Гудол
И така, можете да направите стотици и стотици проучвания, показващи общ фактор и стига да ограничавате популациите си, материалите си за тестване и видовете ситуации, които разглеждате, можете да продължите да откривате едно и също грешно нещо отново и отново.
Робърт Дж. Стърнбърг
За да не банкрутира държавата, трябва да се реши проблемът с държавния апарат. Неудържимо раздути щатове, чудовищна бюрократизация на всяка една дейност – планини от хартии и стотици хиляди писари; заемане на големи здания и помещения; автомобила епидемия; милиони излишества. Това е легално подхранване и подяждане на държавното имущество от тези скакалци. В допълнение към това нечувано, безсрамно рушветчийство, разхищение, безхаберие, крещяща безстопанственост, характеризираща нашата така наречена "самоиздръжка", престъпления източващо държавното имущество в частни джобове.
Феликс Дзержински
Човекът е създаден, за да живее в обществото; отделете го от него, изолирайте го и мислите му ще се объркат, характерът му ще се ожесточи, в душата му ще се зародят стотици най-нелепи страсти, в ума му ще пуснат корени налудничави идеи – като див трънак сред пустото поле.
Дени Дидро
Стотици воини заслужават един квалифициран лечител.
Омир
Имахме стотици хиляди хора, всички посветени да вършат перфектната работа и мисля, че се справиха толкова добре, колкото всеки би могъл да очаква.
Нийл Армстронг
Човек на кон, на колело или пеша ще види повече, ще почувства повече, ще се наслади на повече за една миля, отколкото туристите в моторни превозни средства могат за стотици мили.
Едуард Аби
Клеопатра стоеше на едно от най-опасните кръстовища в историята: това на жените и властта. Умните жени, предупредил Еврипид стотици години по-рано, били опасни.
Стейси Шиф
Нека градината на нашето сърце на пробуждането цъфти със стотици цветя.
Тик Нят Хан
Отговорът не един глупак на улицата не вълнува никого. Но отговорите не стотици глупаци се нарича резултат от изследване на фокус-група и се продава за пари.
Артемий Лебедев
Вие можете да научите много повече от изгубените игри, отколкото от спечелените. Вие сте длъжни да загубите стотици игри, преди да станете добър играч.
Хосе Раул Капабланка
Технологиите трябва да улеснят живота ни, като ни позволяват да правим нещата по-бързо и ефективно. Но твърде често изглежда, че затруднява нещата, оставяйки ни дистанционно управление с петдесет бутона, цифрови фотоапарати със стотици загадъчни функции и ръководства за дължина на книги и автомобили със системи за табло, достойни за космическата совалка.
Джеймс Суровецки
Учението на един добродетелен човек може да засегне много; това, което е придобито добре от едно поколение, ще бъде предадено на стотици поколения.
Джигоро Кано
Днес обявяваме, че агенциите пускат своите окончателни планове за регулаторна реформа, включително стотици инициативи, които ще намалят разходите, ще опростят системата и ще премахнат излишъка и непоследователността.
Кас Сънстейн
Студ и тишина. Няма нищо по-тихо от снега. Небето крещи, за да го достави, стотици банши, летящи на ръба на виелицата. Но щом снегът покрие земята, тя утихва като сърцето ми.
Лори Халсе Андерсен
Всяка пролет стотици хора виждат летящи чинии. Но аз предпочитам да пия сам.
Робърт Орбън
Имам много фенове в Канада. Там съм продал стотици хиляди книги.
Такър Макс
Тя затвори книгата и опря бузата си в нея. Все още имаше миризма на библиотека, на прах, кожа, лепило за подвързване и стара хартия, една книга носеше миризмата на стотици.
Шанън Хейл
Честно казано, не знам дали бих искал да бъда възпитател. Намирам учителите да имат по-голяма отговорност в известен смисъл, отколкото да бъдат родители. Формираш стотици умове всяка година.
Ева Амури
Когато растях, много от близките ми никога не бяха виждали чернокож преди това. Днес стотици, може би хиляди африканци живеят само в стария град на Истанбул. Трудно е да си представим живота им в тяхната човешка цялост.
Елиф Батуман
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща