Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бунт"
Единственият начин да се справиш с липсата на свобода в света е да станеш абсолютно свободен, така че самото ти съществуване да бъде своеобразен бунт.
Албер Камю
Цялото изкуство е бунт срещу човешката съдба.
Андре Малро
Кой е виновен за бунта? Аз мисля, че бунтовниците.
Джордж Уокър Буш
Болката от сексуално разочарование, от потискана нежност, от отказано любопитство, от изолация в егото, от алчност, потиснат бунт, от омраза, отравяща всякаква любов и щедрост, прониква в нашата сексуалност.
Джърмейн Гриър
Най-големият израз на бунта е радостта.
Джос Уедън
Точно както интернет намалява разходите за транзакции и сътрудничество в бизнеса и правителството, той намалява и цената на несъгласието, на бунта и дори на въстанието.
Дон Тапскот
И бунтът, и конформизмът ви атакуват с успех.
Ейми Тан
Все още се интересувах от младежкия бунт, но въпреки това спрях да бъда жертва. Спрете да се опитвате да атакувате задкулисието, осъзнавайки, че ви отнема твърде много енергия.
Вивиан Уестууд
Империи, спечелени от завладяването, винаги са паднали или от бунт отвътре, или от поражение от съперник.
Джон Бойд Ор
Най-опасното за студентските бунтове е, че възрастните ги приемат насериозно.
Жорж Помпиду
Поезията е бунт на човека против това, което е самият той.
Джеймс Бранч Кейбъл
... но загиващата култура винаги се отличава с грубостта в поведението на хората. Лоши обноски. Липса на загриженост за околните в дреболиите. Нежеланието да се прояви учтивост е по-страшно и от бунт.
Робърт Хайнлайн
Вярно е, че самата пънк мода беше иконографска: разкъсвания и замърсявания, щифтове, ципове, лозунги и прически. Тези мотиви бяха толкова емблематични сами по себе си - мотиви на бунта.
Вивиан Уестууд
Хипи движението политизира моето поколение. Когато свърши, всички започнахме да поглеждаме назад към собствената си история, търсейки в моя случай мотиви за бунт.
Вивиан Уестууд
В мен живеят звяр, ангел и луд; моите съмнения въпроси са тяхна работа; моя проблем - тяхното покоряване и победа, падение и бунт; моите усилия - тяхното себеизразяване.
Дилън Томас
Поезията е жизнената сила на бунта, революцията и издигането на съзнанието.
Алис Уокър
Всеки бунт, който по своята същност не е саморазрушителен, е израз на божествения дух.
Пол Карус
Без значение колко голям контрол имат децата над медиите, които гледат, те все още са напълно безсилни, когато става въпрос за производството на марки. Дори потребителският бунт просто засилва ролята на потребител, а не като автономно или творческо същество.
Дъглас Рушкоф
Родителите ми бяха доста либерални, но все пак бяха родители. Определено имах своя тийнейджърски бунт.
Лорън Оливър
Модерният тоталитаризъм е само епизод от вечния бунт против свободата и разума. Той се различава от по-ранните епизоди не толкова по своята идеология, колкото с факта, че неговите лидери успяват да осъществят най-дръзките мечти на своите предшественици – те превръщат бунта против свободата в популярно движение.
Карл Попър
Всеки истински писател е като птицата. Повтаря същата песен, същата мелодия цял живот. За мен това е песента на бунта.
Алберто Моравия
От 1789 г. историята има нова перспектива, революцията е успешен бунт, а бунтът революция, която се е провалила.
Андре Малро
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща