Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Начинание"
Творчеството и художествените начинания имат мисия, която далеч надхвърля просто създаването на музика в името на музиката.
Хърби Хенкок
Никаква власт на правителството не би трябвало да бъде използвана в начинанието да се създаде някаква система или вероизповедание по темата за религията.
Джереми Бентъм
Канада е или идея, или не съществува. Това е или интелектуално начинание, или е малко повече от богат на ресурси вакуум, разположен в буферната зона северно от велика империя.
Джон Ралстън Сол
Шахът може да е най-дълбокото, най-малко изчерпаемото забавление, но това не е нищо повече. Що се отнася до шахматния гений, той е човешко същество, което фокусира огромни, малко разбрани умствени дарби и трудове върху едно крайно тривиално човешко начинание.
Джордж Стайнър
В идеалния случай рекламата цели целта на програмирана хармония между всички човешки импулси и стремежи и начинания. Използвайки занаятчийски методи, тя се простира към крайната електронна цел на колективното съзнание.
Маршал Маклуън
Доверие към самия себе си - първото необходимо условие за големи начинания.
Самюел Джонсън
"Херкулес" беше монументално начинание. Това е най-големият самолет, построен някога. Вложих потта на живота си в това нещо.
Хауърд Хюз
Каква надежда има някакво начинание, което се основава на омраза и страх?
Дейвид Брин
Понякога е трудно дори биолозите да си спомнят, че сексът е просто генетично съвместно начинание.
Мат Ридли
Вярно е, че не съм от онези, които се смеят на утопии. Утопията на днешния ден може да стане реалността на утрешния ден. Утопиите са замислени чрез оптимистична логика, която разглежда постоянния социален и политически прогрес като крайна цел на човешкото начинание; песимизмът би хвърлил безнадеждно човечеството в свеж катаклизъм.
Шарл Албер Гоба
Стана невъзможно да се откажем от начинанието на разоръжаване, без да изоставим цялото голямо приключение за изграждане на колективна мирна система.
Артър Хендерсън
Отглеждането на деца е творческо начинание, изкуство, а не наука.
Бруно Бетелхайм
Бедни хора! Колко приличате във всичките си начинания на този шахматист, който "би могъл да спечели партията"...
Савелий Тартаковер
За мен програмирането е много повече от важно практическо изкуство. То е и гигантско начинание във фундамента на знанието.
Грейс Хопър
Семейството е рисковано начинание, защото колкото по-голяма е любовта, от толкова повече неща се отказваш. Такава е цената. Но аз я приемам.
Брад Пит
Вашите шансове за успех във всяко начинание винаги могат да бъдат измерени чрез вярата ви в себе си.
Робърт Колиър
Откриването на несъзнаваното е голямо духовно начинание.
Ричард Тарнас
Разрешете ми да ви издам една тайна за успеха на моите начинания; самия аз мисля да ви дам един добър съвет: изгаряйте мостовете след себе си. Тогава няма да губите време да се оглеждате назад, а ще гледате само напред.
Фритьоф Нансен
Най-важното за работниците да разберат е, че трябва да се превърнете в незаменим. Трябва да печелите пари за работодателя си или да улесните живота му, за предпочитане и двете. Освен това трябва да научите колкото се може повече за избраното от вас начинание.
Бил О'Райли
Едно от най-ранните ми начинания беше, когато бях на девет години. Разбрах, че в училище има недостиг на моливи, затова започнах Rent-a-Pencil. Но допуснах фундаментална грешка. Всички ми откраднаха моливите.
Брус Дикинсън
Правенето на книга е толкова голямо начинание.
В. С. Найпол
Крайната цел на архитекта... е да създаде рай. Всяка къща, всеки продукт на архитектурата... трябва да бъде плод на нашето начинание да изградим земен рай за хората.
Алвар Аалто
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща