Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Етика" - страница 2
Математиката се отличава от всички останали науки с изключение само на етиката в това, че няма нужда от етика.
Чарлс Пърс
Великите хора имат великии ценности и велика етика.
Джефри Гитомър
Истинското самочувствие трябва да се заслужи. Аз също вярвам в добродетелни кръгове, като нищо не е забавно, докато не сте добри в това. Чудесно е, ако можете да внушите на децата способността да не се отказват, да имат трудова етика.
Ейми Чуа
Дисни е нещо, за което трябва да се тревожите. Това вече не е просто малък тематичен парк. Сега това е етика, перспективи и стратегия, които надхвърлят централна Флорида.
Карл Хайасън
Истинската етика започва там, където престават да използват думи.
Алберт Швайцер
Наистина има упражнения в един вид консуматорска етика, които според мен нямат същата морална тежест като медицината или здравето.
Майкъл Сандел
Общочовешка етика не съществува.
Освалд Шпенглер
Етиката трябва да започва с учения за колектива.
Антон Макаренко
Балансирането на настоящите желания спрямо бъдещето е наистина централният проблем на етиката.
Уолтър Липман
Етиката е безгранична отговорност за всичко живо.
Алберт Швайцер
В човешката история ние вървим от знанието към всезнанието, от силата към всемогъществото, от етиката и религията към праведността. Така че според мен Бог идва в края на този дълъг процес. Това може да не се случи през нашия живот или дори в живота на нашия вид.
Мартин Селигман
Джейми беше като никой друг, когото някога е срещал. Тя имаше етика; тя имаше морален интегритет. Тя очевидно не беше подкупна, поне не за пари - този тест приключи.
Патриша Кори
Етиката е естетиката на душата.
Пиер Рьоверди
Ако законът бъде оставен настрана, хуманистичната аморална етика на любовта поема връх. И тогава имате пълен хуманизъм. Единственото съображение става човешкото същество и това е, което се случи с теолозите.
Раусас Дж. Ръшдуни
Родителите ми възпитаха силна работна етика в началото на живота ми.
Рич Девос
Липсата на етика е толкова вкоренена във финансовата индустрия, че те вече дори не го осъзнават. Това е просто бизнес, както обикновено за тях.
Робърт Ролих
Хората, които са се хванали за философски проблеми на рационалността, знанието, възприятието, свободната воля и други умове, са в добра позиция да мислят по-добре за проблемите на доказателствата, вземането на решения, отговорността и етиката, които животът изхвърля.
Саймън Блекбърн
В сърцето на християнската етика е смирението; в основата на неговите пародии, гордостта. Различни пътища с различни дестинации, а дестинациите оцветяват характера на тези, които пътуват по тях.
Н. Т. Райт
Знаеш ли, хлапе, етиката не е да избираш между добро и грешно; става въпрос за избор между сиво и сиво. Става въпрос за избор между два еднакво желани, но взаимно изключващи се начина на действие. Свобода или сигурност? Смелост или комфорт? Самоизследване или блажено щастие? Колона А или Колона Б?
Уил Фъргюсън
Етиката не е по-голяма част от поезията, отколкото от живописта.
Уолъс Стивънс
Съществуват четири сфери на битието: сфера на невинността, сфера на практиката, сфера на етиката, сфера на трансцедентното.
Фен Юлан
Човешкото достойнство може да бъде постигнато само в областта на етиката, а етичните постижения се измерват със степента, в която нашите действия се управляват от състрадание и любов, а не от алчност и агресивност.
Арнолд Джозеф Тойнби
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща