Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Яснота"
Най-верният признак на истината е простотата и яснотата. Лъжата е сложна, претенциозна и многословна.
Лев Толстой
Главното достойнство на езика е в яснотата.
Стендал
Яснотата не е характеристика на човешкия дух.
Робъртсън Дейвис
Времето е яснотата за виждането на правилно и грешно.
Алан Лайтман
Мисля, че в простотата има дълбока и трайна красота; по яснота, по ефективност. Истинската простота се извлича от много повече от липсата на безпорядък и орнаменти. Става дума за въвеждане на ред в сложността.
Джони Айв
Човек има четири естествени врагове: страхът, яснотата, силата и старостта. Страхът, яснотата и силата могат да бъдат победени, но не и старостта. Нейното въздействие може да се отложи, но никога не може да се победи.
Карлос Кастанеда
Следователно древните архитекти, следвайки стъпките на природата, усъвършенстваха възходящите редици седалки в театрите от своите изследвания на възходящия глас и посредством каноничната теория на математиците и тази на музикантите се опитаха да направят всеки изречен глас на сцената идват с по-голяма яснота и сладост за ушите на публиката. Защото точно както музикалните инструменти са доведени до съвършенство на чистотата на звука на техните струни с помощта на бронзови плочи или хорна, така и древните са измислили методи за увеличаване на силата на гласа в театрите чрез прилагането на хармоници.
Витрувий
Аз съм за богатство на смисъла, а не за яснота на смисъла; за неявната функция, както и за изричната функция.
Робърт Вентури
Яснотата е двусмислено нещо. Яснотата - това е, когато от една страна, да казваш нищо, а от друга - можеш да говориш до безкрай.
Ролан Барт
В свят с разнообразни интерфейси, постоянно променящите езици, системи и услуги, под непрестанният натиск на обстоятелствата, ние често губим от поглед главните принципи, които трябва да бъдат основание за всяка добра програма, - простота, яснота и универсалност.
Браян Керниган
Достойнството на силата е в яснотата.
Аристотел
Исках да играя герой, който имаше яснота и знаеше какво иска; Усетих дестилираната разлика между себе си и характера.
Райън Гослинг
Ти живееш и се учиш. Синът ми даде толкова много яснота.
Сиара
Хората, на които им липсва яснота, смелост или решителност да следват собствените си мечти, често ще намерят начини да обезкуражат вашите. Живейте с вашата истината и НИКОГА не спирайте!
Стив Мараболи
Липсата на яснота създава хаос и фрустрация. Тези емоции са отрова за всяка жива цел.
Стив Мараболи
Липсата на яснота може да постави спирачките при всяко пътуване към успеха.
Стив Мараболи
Харесвам руини, защото това, което остава, не е цялостният дизайн, а яснотата на мисълта, голата структура, духът на нещата.
Тадао Андо
Добрият вкус говори не толкова за ума, колкото за яснотата на преценката.
Франсоа дьо Ларошфуко
Написах три романа за шест месеца, с яснота на фокус и внимание към детайлите, които никога преди не бях изпитвала. Този тип възвишена творческа енергия е характерен за повишеното и продуктивно състояние на настроението, известно като хипомания.
Айлет Уолдман
За разлика от историите, реалният живот, когато е преминал, наклонява към неизвестност, а не яснота.
Елена Феранте
Разчупете леда или издърпайте това, което живее в полумрака, в пълната светлина на речта - това, което се случва, е същото: това, което сега се вижда и сега се схваща, не е в своята яснота сянката, която е била.
Йенс Петер Якобсен
За да внесем яснота в света, преди всичко ни е нужна вътрешна яснота.
Джиду Кришнамурти
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща