Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подготовка" - страница 3
Работата с физическата подготовка е, че имам много приятели, които тренират на наистина високо ниво и които могат да ми дадат съвет. Но с умствените тренировки всъщност не познавам никого, който има много по-добър ум за катерене, предполагам, така че всъщност не знам къде бих отишъл. Това всъщност не е ограничаващ фактор за мен.
Алекс Хонълд
Риболовът е доста добра метафора за живота. Вие правите подготовката си, мислите си, пускате стръвта си и чакате, уверени, че сте направили основното. Но много от живота е късмет.
Джереми Уейд
Трудността в настоящия ни живот е изкупление за греховете, извършени в предишното ни съществуване, или образованието, необходимо за подготовка за по-високо място в бъдещия живот.
Джон Алин
Присъствието на централния управител може да обясни защо интервалните тренировки - кратки изблици на упражнения с висока интензивност, разпръснати от периоди на възстановяване - работят толкова добре. Според Ноукс редовните спринтове, които ни притискат близо до нашата граница на максимална производителност, не просто увеличават физическата подготовка, но и преквалифицират мозъка. Те учат централния управител, че да се напъваме толкова силно, че е добре, така че следващия път е безопасно да се напънем малко повече.
Джо Марчант
Всеки тренира добре и много, а победителят днес е този, който може по-добре да управлява тренировките си, което е невъзможно без психологическа подготовка.
Александър Ковтик
Без значение колко впечатляваща е структурата, или колко продължителна е подготовката, или колко уникален е дизайнът, християнската комуникация - независимо дали е проповед, беседа, изучаване на Библията или богослужение - това не помага на хората да се свържат с Бог е загуба на време, усилия и възможности. Това е мост в нищото, а мост в никъде изобщо не е мост.
Дъг Фийлдс
Жените казват, че обичат изненадите, но в действителност предпочитат да знаят за тях предварително, за да има време за подготовка.
Клеър Макинтош
Времето и подготовката преди пиеса е нещо, което наистина ценя, и това е нещо, което научих в Ню Йорк.
Кристофър Лойд
Филмът, в който се забавлявах най-много, беше "Завръщане в бъдещето III". Имаше конна езда и цялата тази работа, цялата тази подготовка, беше доста изживяване.
Кристофър Лойд
Каква по-добра подготовка за история, която се стреми да съживи обществата и да разбере този живот, отколкото наистина да е живял, да е заповядвал на хора, да е страдал с тях и да споделя радостите им.
Люсиен Февър
Решението изисква не повече от секунди. Процесът (на подготовка – бел.цит.) преди това отнема толкова време, колкото изисква благоразумието.
Алън Акселрод
Целта на човека не е на земята, а в другия живот. Ако тя бе на земята, ние не бихме умирали, а след като умираме, то значи, че истинският живот не е на земята. Земният живот е само подготовка за другия.
Теофан Затворник
Житейските изпитания напомнят на човека за непостоянството на земното благополучие и временността на земния живот, който трябва да послужи като подготовка за вечния блажен живот в небесното Отечество.
Теофан Затворник
...там започнали първите подготовки за онова, което по-късно било наречено Велика пирамида...
Едгар Кейси
Военният опит е доказал, че церемониите като например формалните караули и зарята много допринасят, а в някои случаи са и много важни за подготовката на хората за сражение и им показват перфектната дисциплина, добрият външен вид и желанието, без които никоя битка не може да бъде спечелена.
Джордж Патън
Когато се събудих сутринта в 3 часа на 8 ноември 1944 г. валеше много силен дъжд. Опитах се да заспя, но не можах, затова станах и започнах да чета книгата на Ромел "Атаки на пехотата". Случайно попаднах на главата, в която описваше една битка в дъжд през 1914 г. Беше много полезно, защото почувствах, че ако германците са могли да го направят, аз също мога да го направя, затова си легнах отново и бях събуден в 5.15 от артилерийска подготовка.
Джордж Патън
За човешкото същество, вероятно най-трудното нещо отредено му от съдбата на този свят, е да обича друго човешко същество, работа като всяка една - но без подготовка!
Райнер Мария Рилке
"Превърнахме се в циркова трупа, която пътува от село на село." (Треньорът на ЦСКА Ферарио Спасов за подготовката на отбора в Германия); август 2004.
Ферарио Спасов
С течение на времето започнал и да граби. ... Конфискувал имуществата на първенците в Галия, Испания, Сирия и Гърция въз основа на безсмислени и безсрамни обвинения: така единственото обвинение срещу някои било, че част от имуществото им е... в налични пари (Според тогавашните разбирания наличието на парични средства в брой внушавало подозреднието за подготовка на преврат – Бел.ред.). Също на много общини и частни лица отнел старите привилегии, правото да използват рудниците и да събират данъците. А изгонения от поданиците си партски цар Вонон, който, мислейки се за закрилян от римския ноарод, тръгнал с огромно богатство да търси убежите в Антиохия, ограбил и убил коварно.
Тиберий
Най-голямото ми разочарование е, че моите възпитаници, които се подготвяха по моята методика и моите начини на подготовка стигнаха до най-високия връх и ме предадоха. Не може да "отглеждам" един човек от малък и чрез мен да получи възможността да стане три пъти Световен шампион и да ме предаде. Има още един, който го преследвах цяла година, за да дойде при мен и да го ръководя, впоследствие стана Олимпийски шампион и преди известно време заяви, че не ме уважава.
Иван Абаджиев
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща