Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подготовка" - страница 2
Тази зима изнасям два лекционни курса на трима студенти, от които единият е средно подготвен, другият по-малко от умерен, а на третия липсва както подготовка, така и способности. Такива са принципите на математическата професия.
Карл Фридрих Гаус
На кръстопътя на стотици пътища хората случайно се сблъскват, без да знаят, че целият им минал живот е подготовка за тази среща.
Константин Паустовски
Съществува тенденция за натрупване на команди, които натоварват по-ниско стоящите офицери с прекалени изисквания в хода на подготовката и докладването. Можете да облекчите този товар, като елиминирате маловажните изисквания.
Джордж Патън
Животът на един пилот на самолет зависи от способността му да взема бързи решения на живот и на погибел. В края на засилването, преди излитането, пилотът прави проверка на системите, за да се увери, че самолетът е готов за полет. Всяка грешка при тази проверка и подготовка може да доведе до фатален край. Когато самолетът набира скорост, пилотът трябва да вземе второ бързо решение и то е дали самолетът е набрал достатъчно скорост да полети или клапаните на двигателя ще го накарат да остане на земята. Времето за вземане на това решение е по-малко от стотна от секундата. След като премине моментът на половината засилване, пилотът не може да промени решението си.
Джордж Патън
Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.
Хенри Форд
Имаме няколко проекта в процес на подготовка, но едно от правилата, които си поставяме, е да не искаме или да обявяваме проекти, които не са готови за публикуване. Аз лично наистина съм уморен да чета за заглавия, които никога не излизат.
Марк Гугенхайм
Никога не можем да бъдем подготвени за всичко. Никой не може да предвиди целия живот. Всъщност прекомерната подготовка е още един начин да се защитим от живота.
Марк Непо
Повечето хора имат някакво пристрастие към оцеляването към късмета. Когато се случи нещо прекрасно - когато подготовката срещне възможност, с отлични резултати - ние си мислим: "Какъв късмет!" Но обикновено не признаваме всички времена, когато нещата просто... изчезват. През всички времена, когато подготовката не стига до нищо.
Марк Рандолф
Готвенето на пуйка всяка година не трябва да бъде монотонно - искам хората винаги да я смесват, използвайки различни подправки и подготовки.
Маркус Самуелсон
Тяхната идея за обучение беше да маршируват мъжете нагоре-надолу на паради и прегледи: те бяха приятни за гледане и им създаваха впечатление за военна дисциплина и прецизност, но като подготовка за съвременна война те нямаха никаква стойност.
Орландо Файджис
Войната и подготовката за война са двете най-големи пречки пред човешкия прогрес, насърчавайки порочен цикъл на натрупване на оръжие, насилие и бедност.
Оскар Ариас Санчес
Улика може да се вземе от изхвърлените играчки. Защо детето ги отхвърля? Защото според Монтесори те не въвеждат детето в контакт с реалността. Това, от което детето иска и се нуждае, са предмети и дейности, които могат да послужат като подготовка за света на възрастните, където то осъзнава, че един ден ще заеме неговото място.
Пола Полк Лилард
Не ми харесва идеята, че първата подготовка, когато започнете да проектирате сградата, трябва да постави вашия етикет. Мисля, че това не е честно. Не е честно към сградата или към хората, към клиента, защото всяка сграда разказва различна история.
Ренцо Пиано
Недоволна съм от всичко, което някога съм писала, и разглеждам всичко това само като подготовка за тази работа, която вероятно нямам в себе си, но се надявам да продължа да се опитвам.
Рут Прауър Джабвала
Моето удовлетворение в работата идва от подготовката и изграждането на характера.
Сисъли Тайсън
Не се подготвяй - започни. Нашият враг не е липсата на подготовка. Врагът е съпротивата, нашият бърборещ мозък произвежда извинения. Започнете преди да сте готови.
Стивън Пресфийлд
Нашият враг не е липсата на подготовка; не е трудността на проекта или състоянието на пазара, или празнотата на банковата ни сметка. Врагът е нашият бърборещ мозък, който, ако му отделим дори една наносекунда, ще започне да произвежда извинения, алибита, прозрачни самооправдания и милиони причини защо не можем/не трябва/не искаме да правим това, което сме знаем, че трябва да направим.
Стивън Пресфийлд
Играта в детството не е нищо повече от израз на нашата индивидуалност и подготовка за човешко взаимодействие.
Франк Гери
Играта позволява на детето да разрешава в символична форма нерешени проблеми от миналото и да се справя пряко или символично с настоящите проблеми. Това е и неговото най-значимо средство за подготовка за бъдещето и неговите задачи.
Бруно Бетелхайм
Подготовката да изживееш мечтата си я отлага. Или я живееш, или не.
Алън Коен
Ако обучението се превърне в малко повече от подготовка за пазара на труда и потреблението, то не може да даде социално отговорни и алтруистични граждани.
Гай Стендинг
За мен музиката винаги беше втори език. Нямах музикална подготовка и започнах да уча много късно, на четиринадесет.
Гарт Грийнуел
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща