Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пролет"
Една лястовичка пролет не прави.
Езоп
Любовта има свои закони на развитието, свои възрасти – също както и в човешкия живот. Тя има своята разкошна пролет, своето жарко лято, и накрая есен, която за едни е топла, светла и плодородна, а за други – хладна, гнила и безплодна.
Висарион Белински
Къде другаде освен в брака може да се наблюдават примери на чиста привързаност, истинска любов, дълбоко доверие, постоянна подкрепа, взаимно удовлетворение, споделена печал, отгатнати въздишки, пролети заедно сълзи?
Дени Дидро
Дизайнерите искат да ме облекат в плаващи дрехи като пролетта. Но не се чувствам като пролет. Чувствам се като топла червена есен.
Мерилин Монро
Ако едно дърво не е родило цвят през пролетта, напразно ще търсиш плод през есента.
Уолтър Скот
Тухлите трябва да се правят през пролетта или есента, за да могат да изсъхнат равномерно.
Витрувий
За съжаление няма нищо по-безумно от великденската песен. Това е религиозно извращение на дейността на Пролетта в нашата кръв.
Уолъс Стивънс
Тази сутрин забих глава през прозореца и пролетта ме целуна с удар в лицето.
Лангстън Хюз
Пролетта е начинът на природата да каже: "Нека се позабавляваме!"
Робин Уилямс
Щастието, като пролетта, всеки ден променя своят облик.
Андре Мороа
Пролетта е истинско прераждане, част от безсмъртието.
Хенри Дейвид Торо
Животът стои пред мен като вечна пролет с нови и блестящи дрехи.
Карл Фридрих Гаус
Ако хората не се обичаха един друг, не виждам какъв е смисълът от това, че има пролет.
Виктор Юго
Беше приятно да се откроявам в тъмнината, във влажната трева, с настъпването на пролетта и чувството в сърцето ми за неизбежно бедствие.
Майкъл Шейбон
Пролетта на любовта става скрита и скоро се запълва.
Макс Мюлер
Седейки тихо, без да правите нищо, идва пролетта и тревата расте сама.
Мацуо Башьо
В свят, където дроздовете пеят, а върбите са златни през пролетта, скуката трябваше да бъде включена сред седемте смъртни гряха.
Елизабет Гаудж
Ако Бог имаше хладилник, твоята снимка щеше да е върху него. Ако Той имаше портфейл, твоята снимка щеше да е в него. Той ти изпраща цветя всяка пролет и изгрев всяка сутрин... Признай се, приятелю. Той е луд по теб!
Макс Лукадо
Всяка пролет стотици хора виждат летящи чинии. Но аз предпочитам да пия сам.
Робърт Орбън
Пролет - единствената революция на този свят.
Фьодор Тютчев
Докато стоях, поех последна глътка въздух с аромат на пролет, заслушах се в птичата песен и тогава видях представител на дивата природа, която природозащитниците не бяха планирали да съживят на това място. Перверзник в бяла риза и полиестерни панталони. Стандартен перверзник тип скрий се в храстите и го удари. Дебел и оплешивяващ, беше толкова привлекателно, колкото да гледаш как гигантски маршмелоу се захваща с него.
Роб Търман
Чувствам физическо щастие, когато идва пролетта.
Халдоур Лакснес
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща