Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пътека" - страница 3
Плуването може да бъде скучно. За мен това е все едно да вървиш на бягаща пътека.
Джейсън Момоа
- Любовта е пътека, облицована с рози. - казвам горчиво. - Но това води до ръба на скалата и всички, които я следват, се изпадат в тяхната гибел. Няма да намерите щастието си там.
Джесика Кори
Трябва да протегнеш ръка на приятелство в цялата пътека и във философиите в тази страна.
Джо Байдън
Бягам, защото дълго след като отпечатъците ми изчезнат, може би ще съм вдъхновил неколцина да отхвърлят лесния път, да улучат пътеките, да сложат единия крак пред другия и да стигнат до същото заключение, което направих: бягам, защото винаги ме води там, където искам да отида.
Дийн Карнасис
В началото на пътеката трябва да поемете всичко, като не пропускате нито една възможност да направите нещо по-добро.
Жорж Блон
Водени от филма... ние се приближаваме, ако изобщо имаме, идеи вече не по магистрали, водещи през празнотата, а по пътеки, които се вият през гъсталака на нещата.
Зигфрид Кракауер
Решаването на проблем, за който знаете, че има отговор, е като изкачване на планина с водач по пътека, която някой друг е приложил. В математиката истината е някъде там, на място, което никой не знае, отвъд всички утъпкани пътеки. И не винаги е на върха на планината. Може да е в пукнатина на най-гладката скала или някъде дълбоко в долината.
Йоко Огава
Типичната ми сутрин включва известно време на бягащата пътека, но очевидно прескачам това много. Най-вече се събуждам, проверявам имейла си, след което се захващам за различните интервюта и въпроси и телефонни обаждания, които идват с това, че съм автор.
Карин Слотър
Човешката драма достига своя развръзка. Голямото разкриване наближава, време, когато силовите структури на света започват да се рушат и хората на сърцето изпяват нова истина. Много гласове се присъединяват към припева, много крака вървят по пътеката, много умове мечтаят за възможности за великолепно бъдеще. Защото под кризите, които се очертават на всяко ниво на цивилизацията, глобалното сърце се пробужда, побеждавайки ритъма на нов и славен танц, призовавайки ни към по-добър начин на живот.
Енодиа Джудит
Никога не бъдете водени по нови пътеки от слепите.
Клод Хопкинс
Това, което винаги е правило страната ни специална, е, че няма значение откъде идвате; има значение къде отиваш. Нашата работа е да се уверим, че пътеките са отворени както за нашите момчета, така и за нашите момичета.
Кондолиза Райс
Не си струва да се оплакваме за трудностите, вашият пътека не винаги е посипана с рози.
Лионел Меси
Да се научим да издържаме, да се трансформираме чрез перспектива или действие и да бъдем благодарни е бързата пътека за добър живот. Това е вярно. Да имаш голям късмет и богатство не е пътят към един обичащ и приятен живот; благодарността е.
Лора Шлезинджър
Пътеката, както и всичко на света, има свои мистични качества.
Люсиен Леви-Брюл
Уверявам ви, ако чичо Хенри беше излязъл измежду дърветата в малка горичка, която граничи с пътеката на едно място, носейки главата си под мишница, щях да се чувствам малко по-неудобно от мен. Честно казано, по-скоро очаквах нещо подобно.
М. Р. Джеймс
Никога не вървя по магистрала. Карам по странични пътеки, насам-натам, докато си изградя образа. При мен няма постоянство и не повтарям нещата.
Стоянка Мутафова
В науката няма царски път и изгледи да достигнат светлите й върхове имат само онези, които не се плашат от умората при изкачването на стръмните й пътеки.
Карл Маркс
Пътищата на човека са пред очите на Господа, И Той внимателно измерва всичките му пътеки. Притчи 5:21.
Соломон
Отначало се разделят пътеките, а после пътищата.
Владимир Хочински
Извисяващият се гений презира утъпканата пътека. Той търси неизследвани до този момент области. ... Не смята, че има достатъчно слава в това да служиш под нечие ръководство. Презира това да върви по стъпките на някой предшественик, колкото и знаменит да е бил този човек. Мъчи го изпепеляващата жажда да получи отличие... А когато такъв човек се появи, се налага хората да се съюзяват, да се свързват с властта и закона – макар като цяло да са интелигентни, – за провалят неговите планове.
Ейбрахам Линкълн
"Образът на Георги Първанов е ясен - човекът от народа, който върви сред населението, чертае пешеходни пътеки в малките села, ръкува се с механизатори, връща бригадирското движение. Общо взето, политически кич от сферата на популизма." - за предизборният образ на Първанов в интервю за Express.bg на 22 август 2006.
Явор Гърдев
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща