Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Празник" - страница 3
Не бъдете като гладния, който дойде на празника и се втурна към кофата с останки.
Юрий Нестеренко
Това беше половин рожден ден на кралицата, празник, който кралството отпразнува с по-голяма пламенност от всеки друг, с изключение на действителния рожден ден на кралицата, който беше празник, толкова свят, че дори църквите бяха затворени.
Адам Гидуиц
Нова година никога не е била истински празник за мен. Няма подаръци, няма празник, просто... лоша телевизия.
Бентли Литъл
Когато желанието в ума е изгорено, празникът се случва и животът става пъстър. Безстрастието е необходимо за истински празник.
Бхануматхи Нарасимхан
Винаги съм гледала на футбола като езически празник на плодородието. Единадесет сперматозоида се носят по полето, опитвайки се да угодят на яйцеклетката. В такъв смисъл ето защо винаги ми е било много жал за вратаря.
Бьорк
Времето напредва бързо, както винаги се случва в моменти на безделие и големи празници.
Владислав Ванчура
Факт е, че се нуждаем от маркери в живота, независимо дали се подписваме на религия или не. А големите празници, като Коледа, служат да ни напомнят за обръщащия се свят.
Джей Парини
За самотна жена празниците са най-трудното време.
Джонатан Коу
Аз старателно избирам враговете си - както пикантен сос на празника на живота.
Елза Максуел
Хората, даже възрастните са винаги деца, а за всяко дете е нужен празник.
Етери Чаландзия
Не харча много за дрехи. Купувам стари книги. Казвам си, че трябва да спестя - това е класическата северна етика на труда. Обичам хубавите празници обаче. Голям фен съм на круизите. Обичам да разопаковам веднъж и всеки ден да сменям декорите.
Алън Тичмарш
Празниците - всеки празник - са чудесна възможност да се съсредоточите върху събирането на семейството.
Лидия Матичио Бастианич
Когато поканите приятели, особено за храна, с храната искате да изпратите послание на обич, на признателност, на празник. Но и на културата – кое е вашето семейство.
Лидия Матичио Бастианич
Съчетайте правилната храна с точния повод. Помислете какво празнувате. Ако почитате хората, кои са любимите им храни? Ако е празник, каква е храната за него? Когато дадеш идентичност на партито, хората оценяват това.
Лидия Матичио Бастианич
Истинският празник има мистерии в своите компоненти, някои лесно разбираеми, други трудни за разбиране. Неговите ястия се говорят на езици, които могат да объркат високоучения човек, но скромен готвач трябва да ги разпознае всички.
Лорънс Норфък
Добре прекаран празник е този, когато си бил сред хора, чиято предстdва за време е по-неясна и от твоята.
Джон Пристли
Никой не трябва да бъде тъжен днес, независимо от обстоятелствата. Каквато и загуба да сме преживяли, за всеки човек днес е празник на живота. Няма повече страх от смъртта, защото в любовта, която Христос ни открива, няма страх, и на всеки Той дарява радостта от вечния живот.
Александър Шаргунов
Човек, който при каквито и да е обстоятелства е склонен към добри мисли, винаги ще бъде победител, неговият живот ще бъде един постоянен празник, вечна радост, която ще се подхранва от добрите мисли.
Паисий Светогорец
Говори се, че веднъж един от приятелите на Менандър му казал: "Дионисиевите празници наближават, Менандре, а ти все още не си написал комедия?" На което драматургът отвърнал: "Кълна се, че съм я написал вече. Комедията е измислена. Остава само стиховете й да съчиня."
Менандър
В живота няма празници за този, кой в делниците не се труди.
Николай Некрасов
Ще отбележа празника в тесен семеен кръг, в компанията на Анита и на моя син. Чувствам се влюбен и щастлив. Какво повече? Не съм правил голям рожден ден от 39-тата си годишнина. Поканих около 80 души, а дойдоха 110. Беше голям купон до сутринта в заведението на Хилда Казасян. Остана ми страхотен спомен. След това съм празнувал все в тесен семеен кръг от 25 души и обикновено ги каня на вечеря. Това, което ме радва е, че имам истински приятели. Зуека е един от тях. Радвам се за него, но и страдам, защото ми липсва. Много е смел в постъпката си. Аз нямам такава смелост. Знаех за решението му няколко месеца по-рано. С него сме преминавали през всякакви ситуации. Той е от хората, които не можеш да не обичаш.
Димитър Рачков
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща