Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Легенда"
Аз не искам да стана някаква си там звезда, аз искам да стана легенда.
Фреди Меркюри
Когато очевидците мълчат, се раждат легенди.
Иля Еренбург
За да станеш легенда, е нужно първо да умреш.
Елизабет Тейлър
Митовете - това са анектоди, станали легенди.
Аркадий Давидович
Все още не мога да бъда легенда. Аз не съм мъртъв.
Мейнард Джеймс Кийнан
Много рок групи са наистина легенда в собствения си ум.
Дейвид Лий Рот
Писането на история е толкова трудно, че повечето историци са принудени да правят отстъпки на техниката на легенда.
Ерих Ауербах
За да си легенда, трябва или да си умрял или твърде стар!
Кристофър Лий
Колелото на Времето се върти и Вековете идват и си отиват, оставяйки спомени, които се превръщат в легенди. Легендите заглъхват в мит и дори митът отдавна е забравен, когато породилият го Век се върне отново.
Робърт Джордан
Понякога легендите творят реалността и стават по-полезни от фактите.
Салман Рушди
Не обръщам внимание на това, колко награди имам. Просто излизам на пистата и се старая да я пробягам максимално страхотно. А ако говорите за целите ми - мечтая да стана един от легендите на световният спорт.
Юсейн Болт
Във футбола статутът на герой и легенда се дава твърде лесно за мен.
Стивън Джерард
В Америка митовете и легендите са практически неразрушими.
Хънтър Томпсън
Сега той е легенда, а той предпочита да бъде човек.
Джон Кенеди
Легендите трябва да останат легенди, в противен случай те стават истории, а естественият ход на нещата предполага обратното движение: от истории към легенди.
Иън Макдоналд
Когато легендата е преразказана, тя отразява реалността на времето и човек може да се научи от изучаването на това как различни автори са се опитали да преразказват историята.
Каролин Джанис Чери
Под земята, звездите са легенда.
Катрин Фишър
Даже лошите артисти след 80 години ги наричат "живи легенди".
Никита Богословски
Според градската легенда Зона 51 е свързана с подземни тунели и влакове с други тайни съоръжения в цялата страна.
Ани Джейкъбсън
Легенда се събра около него, завъртя се около него като голямо черно наметало.
Силия Рийс
Шехерезада е преглеждала книгите, летописите и легендите на предшестващите царе, както и историите, примерите и случаите на отминали хора и неща; наистина се казваше, че тя е събрала хиляди книги с истории, свързани с антични раси и заминали владетели. Беше преглеждала произведенията на поетите и ги знаеше наизуст; тя беше изучавала философия и науки, изкуства и постижения; и тя беше приятна и учтива, мъдра и остроумна, добре начетена и добре възпитана.
Ричард Франсис Бъртън
Местни тийнейджъри, убити в автомобилна катастрофа, е легенда от предградията, сюжетна линия.
Стюарт О'Нан
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща