Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Свещеник" - страница 2
Например кучета и котки могат да умрат със завидно достойнство, без да изискват морфинови инжекции от ветеринарни лекари и да не канят свещеници за последно причастие.
Тимъти Лиъри
Те абсолютно не очакват нищо от мен, сякаш съм свещеник.
Томас Мор
Свещениците и журналистите са намазали термина "любов" с толкова много сантименталност, че дори самото му ехо излъчва сладникаво зловоние.
Николас Гомес-Давила
Съществува тайна връзка между всички жени, както между всички свещеници от една религия. Те се мразят, но се защищават.
Оноре дьо Балзак
Кармен се молеше усилено. Тя се молеше, докато стоеше близо до свещеника с надеждата, че това ще й даде допълнително доверие. Това, за което се молеше, не беше нищо. Тя се молеше Бог да ги погледне и да види красотата на тяхното съществуване и да ги остави на мира.
Ан Патчет
Това са свещениците, нали? Те започват с любов, после говорят за прошка и завършват с вечност в огън.
Марк Лорънс
Вземете Исус за свой цар и с кръщението му се закълнете във вярност; вземи го за свой пророк и го слушай; вземи го за свой свещеник, за да направи умилостивение за теб.
Матю Хенри
Казах да внимавате; Подобно на просяците пред портите на храмовете, под стените на религиите са скрити джебчии с маската на свещеници и зилоти; религиите, като пазарите около поклоненията, имат религиозни търговци наоколо; защото религиите са претъпкани; и защото търговията се нуждае от тълпата.
Митхат Джемал Кунтай
Страхът от простудата е също толкова златна мина за лекаря, така както страхът пред чистилището за свещеника.
Никола дьо Шамфор
- Свещениците и учените имат изненадващо много общо, - отвърнах аз. - И двете говорят дълго и сложно, а в тях няма и капка поезия.
Перихан Магден
Психопатите често слушат свещениците.
Пол Галико
Защото, скъпа моя, в духовния живот се срещат противоположностите. Не студените безстрастни стават велики аскети, а най-горещите хора, хората с нещо, от което си струва да се отрекат. Ето защо църквата няма да позволи на евнусите да станат свещеници.
Антал Серб
Вероятно нито един богослов на английски език не се е съревновавал с Оуен, подчертавайки абсолютната централна роля на наказателното заместване на Христос и следователно на него като свещеник... Само поради тази причина Свещеничеството на Христос си струва цялото време, необходимо за четенето му със смирение, внимание и размисъл.
Синклер Фъргюсън
Лекарят бръснеше тази морава, сякаш беше брадичка на свещеник.
Стивън Крейн
Грях ли е да намериш свещеник за привлекателен? Ако не е грях, определено е безумие.
Тес Геритсън
Пазителите на историята без съмнение ще разкажат своята история, а свещениците друга. Сметките на мъжете изглежда оцеляват в свят, обсебен от завоевания, действията ни отвъд спалнята и огнището се запомнят само когато напуснем тяхната неизвестност. И така ставаме печално известни, защото не сме били невидими, истината за живота ни е ефимерна като тамян.
Тоска Лий
Аз не съм свещеник, Нино, аз съм касапин. Знам всичко за бичи сърца, а не за човешки сърца.
Филип Казан
Чакането албанците да реагират на несправедливост е все едно да изчакате кучето на Фан Ноли да стане и да стане свещеник.
Бен Блуши
Не вярвайте на никой мъж, който се обгражда с красиви жени. Най-малкото свещеник.
Браян Маклелан
И без свещеник всеки ще намери пътя към Господ Бог, ако той живее честно.
Владислав Реймонт
Рано научих, че "равин" означава учител, а не свещеник.
Джордж Стайнър
На мен не са ми нужни свещеници на земята, понеже не ние нужен Бог на небето. С други думи, приятелю, моят Бог е вътре в мен.
Еса де Кейрош
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща