Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сума" - страница 2
Кой сте вие зависи от общата сума на вашата невробиология.
Дейвид Игълман
През зрителя на стари снимки преминава тръпка. Защото правят видимо не познаването на оригинала, а пространствената конфигурация на един момент; това, което се появява на снимката, не е човекът, а сумата от това, което може да се извади от него или нея.
Зигфрид Кракауер
Моето тяло не е сума от части, а конкретното им многоединство.
Лев Карсавин
Когато двама души говорят с взаимно уважение и слушат с истински интерес да разберат друга гледна точка, когато се опитват да се поставят на мястото на друг, да влязат в кожата му, те променят света, дори и само с минутна сума, защото те установяват равенство между две човешки същества.
Тиодор Зелдин
Съгласно статистиката, висшето образование увеличава моя многогодишен доход с кръгла сума, която аз изразходвам за това, да я давам за висшето образование на сина ми.
Бил Вон
Доказаната истина е всъщност невярна, а само сумата от доказателства.
Йосиф Бродски
Повечето икономики имат справедлива сума за укриване на данъци, в зависимост от това каква е тяхната система за данни.
Абхиджит Банерджи
Ако мислите за онези спасителни операции, които се случиха през 2008 г., това беше ситуация, в която правителството даде за наша сметка огромни суми пари на някои от най-богатите хора, съществували някога на Земята.
Ангъс Дийтън
Вземете за правило да влагате 10% от всички пари, които влизат в живота ви, в специална сметка. Точно това е сумата, която в крайна сметка ще се превърне в качество на финансовата свобода.
Наталия Правдина
Неправилното предположение, че живеем в свят на оскъдни ресурси, не е попречило на повечето хора да постигнат икономически успех. През вековете този възглед за света с нулева сума е бил отговорен за войните, революциите, политическите стратегии и човешките страдания с неизмерими размери.
Пол Зейн Пилзър
Зареждането на премиална сума ми позволява да предложа първокласна услуга.
Рамит Сети
...десятъкът не е нещо, което правя, за да изчистя съвестта си, за да мога да правя каквото си поискам с 90-те процента - той също принадлежи на Бог! Трябва да потърся неговото ръководство и разрешение за каквото и да правя с цялата сума. Може да открия, че Бог има различни идеи от мен.
Ранди Алкорн
Смисъла на живота е нещо повече, отколкото сумата от щастливи моменти.
Рихард Давид Прехт
Трудно е да имаш представа колко пари са достатъчни за финансиране на подходящ начин на живот при пенсиониране. Но ако еднократна сума се превежда в месечен доход, е много по-лесно да се определи дали имате достатъчно количество, за да си позволите да спрете да работите.
Ричард Талер
В големите игри с ненулева сума на историята, ако сте част от проблема, вероятно ще станете жертва на решението.
Робърт Райт
Всички данъци, с изключение на еднократния данък, въвеждат изкривявания в икономиката. Но никое правителство не може да наложи еднократен данък - една и съща сума за всички, независимо от техните доходи или разходи, защото ще падне най-тежко на тези с по-малко доходи и ще смила бедните, които може би изобщо не могат да го платят.
Робърт Шилър
Не беше отчетена сумата, която дадохте, а просто жестът на даване.
Ромен Пуертолас
Винаги е било за предпочитане успехът на жената да се приписва на нейната красота, а не на мозъка й, да я свежда до сумата от нейния сексуален живот.
Стейси Шиф
Структурираните споразумения са често срещан начин хората, които са били ранени, да получат застрахователно изплащане. Периодичните плащания осигуряват постоянен доход и намаляват риска от проваляне на еднократна сума поради лош финансов избор.
Сузи Орман
По-голямата част от хората нямат вътрешна готовност да печелят и съхраняват големи суми, както и да се противопоставят на изкушенията, неизбежните спътници на парите и успеха. Това, приятели мои, е основната причина за тяхната бедност.
Т. Харв Екър
Вие сте сумата от всяка черта, която някога съм мразил в човешко същество.
Тейлър Адамс
Хората трябва да решат "склонни ли сте да похарчите всички тези пари, за да отидете на Марс?" Мисля, че средностатистическият човек на земята никога не би похарчил такава сума пари - той трябва да ги похарчи за нещо, което има смисъл и това определено спасява нашата планета.
Феликс Баумгартнер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща