Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сума"
...аз съм сумата от своите действия, постъпки, а не сумата от своите намерения.
Йосиф Бродски
Изходът от сражението като цяло се състои от сумата на резултатите на всички частни битки.
Карл фон Клаузевиц
Нашите знания са сума от това, което сме научили, и онова, което сме забравили.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Само сумата на преодолените препятствия е действително вярното мерило за подвига и за човека, извършващ подвиг.
Стефан Цвайг
Образованието е сумата от това което студентите се учат един друг между лекциите и семинарите.
Стивън Фрай
Едно от нещата за страхотен екип е, че целият надвишава сумата на неговите партньори.
Трейси Хикман
Винаги се чувстваме по-млади, отколкото сме. Нося в себе си по-ранните си лица, тъй като дърво съдържа пръстените си. Сумата от тях съм аз. Огледалото вижда само последното ми лице, докато аз познавам всичките си предишни.
Тумас Транстрьомер
Доход № 3 трябва да бъде определен като максималната сума пари, която индивидът може да похарчи през тази седмица, и все пак да може да изразходва същата сума в реални стойности за всяка следваща седмица.
Джон Хикс
Гордея се с това, че плащам данъците си в Съединените щати. Честно казано, бих се гордял не по-малко и срещу половината сума.
Артър Годфри
Да мразиш човека и да се покланяш на Бога, изглежда е сумата на всички вероизповедания.
Робърт Ингерсол
Прилагам чек. Той е на по-голяма сума, отколкото ме молиш. Но аз не искам нищо да променям, понеже сега вече вярвам, че няма да похарчиш повече от необходимото.
Хайнрих Маркс
Националният доход се определя като сумата от всички доходи, достъпни за жителите на дадена държава през дадена година, независимо от правната класификация на този доход.
Тома Пикети
Капиталът се определя като общата сума на нечовешки активи, които могат да бъдат притежавани и обменяни на някой пазар.
Тома Пикети
Ще кажа, че съм сумата от моите книги.
В. С. Найпол
В първокласната сума има много повече изкуство, отколкото във второстепенната живопис.
Ейбрахам Маслоу
Направих поредица от погрешни решения относно последните си книги – продал съм правата на студии за нелепи суми и филмите никога няма да бъдат направени. Това е най-тъжното от всички неща, защото те вече са заключени и никой не може да ги екранизира.
Джон льо Каре
Вие сте човек и смъртен; ние сме сумата от нашите слаби и нашите силни моменти.
Мерседес Лаки
Всички живеем в непрекъсната серия от бедствия. Не познавам човек, който да няма серия от бедствия. Животът не работи там, където правиш определена сума пари, плащаш сметките си, продължаваш от ден за ден. Не! Това, което се случва, е, че правите парите си, плащате сметките си и след това се появява нова сметка, която е напълно неочаквана.
Нийл Гейблър
Ако вместо да определим минималния баланс като най-ниската възможна сума, за да задържим хората в дългове колкото е възможно по-дълго, повишаваме минималното плащане и насърчаваме хората да изплащат кредитните си карти, ще правим по-малко пари, но ще имаме клиенти, които са по-платежоспособни.
Ричард Талер
Има много пари с много големи адвокатски кантори, които залагат огромна сума, като получат правилния език, за да убедят правилното жури, че клиентът ми е или невинен, или че опозицията е виновна.
Франк Лунц
Холивуд държеше тази двойна примамка за мен, огромни суми пари за работа, които не изискваха повече усилия от игра на пинокъл.
Бен Хеч
Странно нещо е туризмът. Ти летиш в чужда страна, оставяйки домашният комфорт, а затова харчиш огромни суми пари и време за безплодни опити да получиш същото удобство, което не би изгубил, ако си беше останал у дома.
Бил Брайсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща