Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Ядене"
За един ядене, за другиго - отрова.
Тит Лукреций Кар
Да слушаш музика по време на ядене - обида за готвача и за цигуларя.
Гилбърт Кийт Честъртън
Ядене - съществена част от балансираната диета.
Фран Лебовиц
Обществото е съставено от две големи класи: едната има повече ядене, отколкото апетит; другата - повече апетит, отколкото ядене.
Никола дьо Шамфор
Моите слабости са ядене и мъже. Именно в този ред.
Доли Партън
Философията е подправка, без която яденето се оказва безвкусно, но която сама по себе си не е годна за ядене.
Жозеф Ернест Ренан
Бъди умерен в яденето - това е първата заповед, втората е по-малко пий вино.
Авицена
Самият факт, че водим национален разговор за това какво трябва да ядем, че се борим с въпроса коя е най-добрата диета, е симптоматичен за това колко сме се отклонили от природните условия, породили нашия вид, от простият акт на ядене на истинска, цяла, прясна храна.
Марк Хаймън
Изкуствата (живопис, поезия и т.н.) не са само тези. Яденето, пиенето, разходките също са изкуства; всеки акт е изкуство.
Сесар Валйехо
Каквито и да са трудностите в живота ми, аз все още живея в много привилегировано положение. Страхът е да не знаеш откъде идва следващото ти ядене. Страхът е да видиш как едно дете се наранява. Страхът е да гледаш някой, когото обичаш, да губи. Страхът е да знаете, че вие сами ще умрете. Но в това, което правя, няма страх. Пиша книги.
Джеймс Фрей
И все пак има моменти, в които съм омагьосана от всяка измината миля, от всяко ядене, което съм изяла, от всеки познат човек, от всяка стая, в която съм спал. Колкото и обикновено да изглежда, има моменти, когато това е извън въображението ми.
Джумпа Лахири
Но тогава, в онези първи дни, бях толкова сама, че всеки ден беше като ядене на собственото ми сърце.
Юнот Диаз
По принцип отивам на пазара на местния фермер и решавам какво да готвя тогава, в зависимост от това, което намеря. Или съпругата ми, или аз готвим и обикновено довършваме бутилка или две вино до момента, в който приключим с готвенето и яденето.
Жак Пепен
Повечето хора ще се съгласят с правото на учения да изследва повечето аспекти на материалната вселена; но има някои, които поставят под съмнение приложимостта на научните методи за изследване на човешкото сексуално поведение... Все едно на диетолога и биохимика е отнето правото да анализират храните и процесите на хранене, защото готвенето и правилното сервиране на храна може да бъде оценено като изящно изкуство и тъй като яденето на определени храни се счита за въпрос на религиозна регулация.
Алфред Кинси
Предупреждение: Не четете тази история веднага след хранене. Всъщност не го четете точно преди ядене. Всъщност, само за да сте в безопасност, не четете тази история, ако някога планирате да ядете отново.
Луис Сакър
Апетитът идва с яденето.
Франсоа Рабле
Все по-голям брой изследвания показват, че много от здравословните проблеми, свързани с яденето на говеждо месо, наистина са проблеми с говеждото, хранено с царевица.
Майкъл Полан
Хората като цяло се гордеят с храната си. Готовност за ядене и пиене с хора без страх и предразсъдъци... те се отварят за вас по начин, който някой посетител, който е подтикнат от история, може да не получи.
Антъни Бурдейн
Всеки може да бяга. Бягането трябва да е лесно. Трябва да е забавно. Тя трябва да включва всички. Не трябва да е наказание за ядене на чийзкейк, в което го превърнахме.
Кристофър Макдугъл
Докато готвачката се научи да управлява държавата..., и яденето свърши.
Виктор Шендерович
Мисли, мисли и... накрая измисли, че от яденето по-добра храна няма.
Веселин Георгиев
У баба ми всички се молеха преди ядене. Яденето беше толкова гадно!
Колюш
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща