Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безсмъртие" - страница 2
Безсмъртие... Това супер сила ли е?
Марк Уолбърг
Животът е борба за безсмъртие...
Михаил Пришвин
Светът на изкуството не е свят на безсмъртие, а на метаморфоза.
Андре Малро
Учението за безсмъртието почива на човешката обич. Ние обичаме; следователно, ние искаме да живеем.
Робърт Ингерсол
Нашата надежда за безсмъртие не идва от никакви религии, но почти всички религии идват от тази надежда.
Робърт Ингерсол
Безсмъртието се създава от тези, които го искат.
Борис Пастернак
След като възникне нова идея, тя не може да бъде необмислена. В една нова идея има усещане за безсмъртие.
Едуард де Боно
Децата са наши създания, които са залог за нашето безсмъртие. Всички други достижения в нашият живот не могат по никакъв начин да се сравнят с щастието да видим, как от нашите деца израстват достойни хора.
Бенджамин Спок
Забрави фонтана на младостта, приятелю мой. Можеш да доживееш до хиляда и няма да има значение. Посредствености като теб заслужават безсмъртие.
Гари Щейнгарт
Вероятно съм избрал безсмъртието, защото смъртността е универсална човешка мания.
Джоан Д. Виндж
Дойдох рано при гърците и намерих отговори в тях. Великите мъже на Гърция оставят всички свои действия да се отнасят до безсмъртието на душата. Всъщност не се държим така, сякаш вярваме в безсмъртието на душата и затова сме там, където сме днес.
Едит Хамилтън
Победата е мисловната трансформация, произтичаща от разбирането, че физическото безсмъртие... вечно дълголетие, без болести и стареене... вечен, здрав, младежки живот във вашата жива плът... не е фантазия, а практична и постижима възможност.
Линда Гудман
Безсмъртието е само за боговете, - прошепна той. - Чудя се как могат да го издържат.
Бари Хюгарт
Споделяй знанията си - това е път към безсмъртието!
Далай Лама
Нашата надежда за безсмъртие не е породена от нито една от съществуващите религии. Тъкмо обратното, всички религии са породени от тази надежда.
Робърт Ингерсол
Някак си безсмъртието се счита за преимущество във вампирският живот, но аз лично не виждам в безсмъртието нищо добро. Неуязвимостта уморява всекиго. Безсмъртието идва ръка за ръка със самотата, а аз, макар и да обичам да съм сам, съм привикнал да се наслаждавам на естественият ход на събитията. На мен ми харесват промените, и за мен би било мъчително да остана на място, в място без да се движа напред.
Иън Сомърхолдър
Да желаеш безсмъртие, е да желаеш увековечаването на една голяма грешка.
Артур Шопенхауер
Полицейското досие - нашата единствена надежда за безсмъртие.
Милан Кундера
Как може да възникне идеята за безсмъртието, ако всички хора са смъртни? Безсмъртието не е идея, а благополучието на живота.
Михаил Пришвин
Най-вероятно има два вида хора: за гениално безсмъртие в един миг, и за обикновените - по дължина на живота.
Михаил Пришвин
Желаейки щастие в любовта, ние желаем безсмъртие. Това не се случва. Но има такива моменти...
Светлана Алексиевич
Безсмъртието е само вездесъщост във времето.
Херман Мелвил
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща