Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Измерение" - страница 3
За да има смисъл теорията на струните, Вселената трябва да има девет пространствени измерения и едно време, за общо десет измерения.
Брайън Грийн
Основната ми грижа е политическото измерение на европейската интеграция. Що се отнася до мен, това е един от най-важните въпроси от всички. Това е свързано с нашето минало, с нашата чувствителност, може би дори свръхчувствителността ни в това отношение.
Вацлав Клаус
Признавам, че често се губя във всички измерения на времето, че понякога миналото се чувства по-близо от настоящето и често се страхувам, че бъдещето вече се е случило.
Дебора Леви
Когато сте истински креативни, времето стои неподвижно и вие навлизате в измерение, което може да ви отведе отвъд обикновеността на ежедневието.
Дениз Лин
Тъй като нашето съзнание не умира при смърт, ние носим нашия набор от мисли и вярвания със себе си на другата страна. Както в живота, така и в смъртта. Когато преминем в другите измерения, ние продължаваме да създаваме преживявания чрез мислите си, по същия начин, както направихме в живота.
Джеймс Ван Прааг
Вие сте многоизмерно същество, защото вашето човешко тяло приютява вашето духовно тяло и вашето духовно тяло не е ограничено от измерения на времето, пространството или формата. Когато растете духовно, вие ставате по-възприемащи тези други измерения.
Джеймс Ван Прааг
Мисля, че като хора всички сме различни. На ниво трето измерение всички сме различни, но има две общи неща, които споделяме... едното е раждането и ние знаем за това, защото сме го преживели, разбираме го, а другото е смъртта.
Джеймс Ван Прааг
Никога не съм виждал кандидат - никога не съм виждал човек - който с най-ограничен брифинг може да разбере измеренията, параметрите, нюансите на всичко от всякакъв вид политика или политически проблем.
Джеймс Карвил
Такъв растеж ще премести хората във все по-висши енергийни състояния, в крайна сметка ще трансформира телата ни в духовна форма и ще обедини това измерение на съществуването с измерението на отвъдния живот, прекратявайки цикъла на раждане и смърт.
Джеймс Редфийлд
И все пак аз съществувам с надеждата, че тези мемоари ... могат да намерят пътя си до умовете на човечеството в някакво измерение и могат да предизвикат раса от бунтовници, които ще откажат да бъдат ограничени до ограничено измерение.
Едуин А. Абът
Хората ви преценяват наистина бързо, отначало само по чертите на лицето ви. Има две измерения - топлина и компетентност. Можете да мислите за тях като за надеждност и сила. Първо те оценяват по топлота; оценяване дали сте надеждни или не. Това е много по-важно за тях от това дали сте компетентни или не.
Ейми Къди
Времето е измерение на човешкото разбиране, предизвикателство към нашите предположения, въображение и способността ни да създаваме и, понякога, да прекъсваме връзките.
Зиауддин Сардар
Усещането за духовно измерение в живота е абсолютно важно и религиозните общности също са важни. Въпросът за вярата в набор от изказвания за вероизповедание е много по-малко важен, защото осъзнавам, че християнското движение процъфтява и тогава, а сега може и върху други елементи на традицията.
Илейн Пейджълс
Осъзнавам, че не мога да живея без духовно измерение в живота си.
Илейн Пейджълс
Технологичните промени никога не са изолирано явление. Тази революция се случва в сложна екосистема, която включва бизнес, правителствени и обществени измерения. За да се направи една държава годна за новия тип иновационна конкуренция, трябва да се вземе предвид цялата екосистема.
Клаус Шваб
Извънмерните теории понякога се считат за научна фантастика с уравнения. Мисля, че това е грешно отношение. Мисля, че допълнителните измерения са с нас, те са с нас, за да останат, а те влязоха във физиката отдавна. Те няма да си тръгнат.
Ленард Съскинд
Полезността на математиката ни позволява да изграждаме космически кораби и да изследваме геометрията на нашата вселена. Числата може да са първото ни средство за комуникация с интелигентни извънземни раси. Някои физици дори спекулират, че разбирането на по-високите измерения и топологията - изучаването на формите и техните взаимовръзки - може някой ден да ни позволи да избягаме от нашата вселена, когато тя завърши или в голяма топлина, или в студ, и тогава бихме могли да наречем цялото пространство-време за нашия дом.
Клифърд Пиковър
Вие сте жертва на собствената си невронна архитектура, която не ви позволява да си представите нещо извън три измерения. Дори две измерения. Хората знаят, че не могат да визуализират четири или пет измерения, но си мислят, че могат да затворят очи и да видят две измерения. Но те не могат.
Ленард Съскинд
Също толкова важно, колкото и измеренията на съперничеството, е дали съперниците се състезават в същите измерения. Когато всички или много конкуренти се стремят да отговорят на едни и същи нужди или да се състезават с едни и същи атрибути, резултатът е конкуренция с нулева сума.
Майкъл Портър
Съвременната компаративистика утвърди изучаването на националните литератури от гледна точка на многобройните им извъннационални литературни връзки и изобщо в измеренията на международното им битие като необходима част от тяхното себепознаване. Сравнителният подход открива комуникативния потенциал на една литература доколкото, поставяйки я извън пределите на изолираното разглеждане, съзира особеностите й в плана на съизмеримостта, в мащаба на възможностите за междулитературно общуване. По този начин се очертава мястото й сред останалите литератури, а благодарение на обхватната перспектива обликът й се пренаглася, видоизменя, разпластява с характеристиките на съотносима, комуникативноспособна страна в междулитературните отношения.
Албена Бакрачева
Аз пожелавам да имаме толерантност. Ние сме много нетолерантни хора и въобще в материалното измерение на света щастието за един автоматически означава нещастие за друг, т.е. да имаш повече, значи по-малко за другия. Не съм комунист, нито социалист, но апелирам към някакво смирение в хората и толерантност.
Теди Москов
Дълбоко невярно е твърдението, че в България се вихри безнаказана престъпност в огромни измерения. В доста европейски страни и членки на ЕС вероятността да бъдеш потърпевш от престъпление е няколко пъти по-висока от тази в България.
Валентин Петров (генерал)
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща