Цитати на тема "Измерение" - страница 2
Вярвам, че моето изследване "потвърждава" е идеята, че "водата държи и предава информация". Вярвам, че колкото по-правилно разбираме водата, толкова повече можем да разширим съзнанието си в други измерения. Утвърждението за мен лично беше безценно, защото, честно казано, не можех да усетя невидимия свят чрез собствената си сетивност. Когато хората говореха за вътрешния свят на нашата психология, бих се чудил дали това е възможно, но като видя как мислите ни имат видим ефект върху водата, вече не се съмнявам и това е благодарение на това валидиране.
Масару Емото
Страх ме е от предстоящата смърт, защото трябваше да гледам това. Но мисля, че много от нас, които са в последната обиколка, са твърде заети с багажа на старостта, за да губят много време в очакване на финалната линия. Трябва да свикнем да бъдем такива, каквито сме, такива, каквито винаги сме били, но сега обременени с различни унижения и увреждания, набутани сякаш в някакво ново въплъщение. Чувстваме се почти същото, но очевидно не сме. Влязохме в неочаквано измерение; справянето с това е новото предизвикателство.
Пенелъпи Лайвли
Вие и аз може да сме само смъртни, с цялата глупост и погрешност, които предполага това състояние, но ние сме смъртни, създадени по образа на небето. Боговете не могат да си свършат работата без нас. Така че нека бъдем смели в тяхната кауза и в нашата собствена. Нашата работа, ние, хората, е да направим явно това, което е непроявено - и да издигнем в съзнанието, в това материално измерение, това, което преди е било известно само на небето.
Стивън Пресфийлд
Въпросът е следният. Изкуствата не са красивите, но неуместни части около границата на реалността. Те са магистралите към центъра на една реалност, която не може да бъде зърната, камо ли схваната по друг начин. Сегашният свят е добър, но разбит и във всеки случай незавършен; изкуството от всякакъв вид ни позволява да разберем този парадокс в многото му измерения. Но сегашният свят е създаден и за нещо, което все още не се е случило. Тя е като цигулка, чакаща да бъде засвирена: красива за гледане, изящна за държане - и въпреки това, ако никога не сте чували такава в ръцете на музикант, няма да повярвате новите измерения на красотата, които тепърва ще се разкриват. Може би изкуството може да покаже нещо от това, може да надникне в бъдещите възможности, бременни в настоящето.
Н. Т. Райт
Ислямът е бил, поне през първите си векове, религията на разсъждението, отговорни личности, способни да разграничат кое е истина от кое е лъжа, стига да са били добре подготвени да го направят, стига да са притежавали инструментите на знанието - по-специално, колекциите на хадисите. Фактът, че в течение на векове сме виждали вярващи, които критикуват и съдят, да бъдат заменени от мюсюлмани с намордник, цензурирани, послушни и благодарни мюсюлмани, по никакъв начин не омаловажава това фундаментално измерение на исляма.
Фатима Мерниси