Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баба" - страница 3
Мъжете и жените са уникални и различни, защото мозъкът им е различен. Няма ограничения за момичетата. Баба ми беше много силна, майка ми също. Тя също знаеше какво означава да си жена и съпруга и беше много успешна в това.
Джеймз Добсън
Ние можем да имате деца, израснали в някои от най-лошите обстоятелства финансово, да живеете в някои от най-лошите гета и те успяват. Те успяват, защото фигура на възрастен, обикновено майка, може би баба, подхранва хлапето, подкрепя хлапето, защитава хлапето, насърчава хлапето да успее. Сякаш средата никога не се е случвала.
Джеймс Хекман
Запомни трите НЕ - казваше баба: - НЕ се страхувай, НЕ завиждай, НЕ ревнувай. И ти ще бъдеш щастлива през целия си живот.
Дина Рубина
...за да познаеш съвършеното щастие жената може да е майка, но трябва да е баба.
Елизабет Гаудж
Израснах, като чух, че ако не беше Ататюрк, баба ми щеше да бъде "покрит човек", който би разчитал на мъжа си за препитание. Вместо това тя отиде в интернат, написа дипломна работа за Балзак и стана учител.
Елиф Батуман
Първият от съпрузите винаги е този, който е по-мил. Бабата надживя дядо си с тридесет и една години, не подлежи на унищожаване, като краставица, маринована в оцет.
Жан-Клод Мурлева
Въпреки че страстта на баба ме беше довела до силата на храната, не всички нейни рецепти бяха здравословни. Запазих нейното удоволствие и любовта, които тя вложи в кухнята си, но зарязах съставките, които й купиха еднопосочен билет за артрит, дивертикулит и множество други възпалителни състояния. Също така се отървах от собствените си зависимости и принуди около храната, особено захарта.
Крис Кар
Хората казват, че когато бебето плаче, бабата по бащина линия ще каже: "Бебето плаче, трябва да я нахраниш", а бабата по майчина линия ще каже: "Защо това бебе плаче толкова много, което прави майка си толкова уморена?"
Кюн-сук Шин
Бейзболът, повече от всеки друг спорт, има магически начин да свърже бащите и синовете, майките и дъщерите, бабите и дядовците, внуците и предците назад.
Алън Грац
Световните разузнавателни служби си почиват в сравнение с бабите от двора.
Лариса Соболева
Тя беше близо до сълзи и почувствах, че старата вина и тъгата ме пронизват – че не съм успял да дам на дъщеря си повече. Толкова много пъти си представях различен живот за нея. Живот, пълен с хора: баби и дядовци, братовчеди, братя и сестри може би, баща.
Либи Пейдж
Скоро ще бъда възрастна, белокоса дама, в чиито скута някой поставя бебе, казвайки: "Усмихни се, бабо!" - Аз, която самата толкова наскоро бях снимана в скута на баба ми.
Лив Улман
Просто трябва да се чувствате комфортно с храната и собствената си кулинарна култура, каквото и майка ви и баба ви да знаят.
Лидия Матичио Бастианич
Баба ми имаше двор с животни, като кози и кокошки. Тя правеше сирене рикота, готвеше с топли картофи от градината, отглеждаше всичко от боб до пшеница. Беше проста, сезонна храна и всички ядохме това, което беше произведено на 10 мили от мястото, където живеехме. Така беше от векове.
Лидия Матичио Бастианич
Баба ми беше генезисът на моята връзка и страст към храната.
Лидия Матичио Бастианич
Чувствам, че днес важността на ролята на баба и дядо в семейството не се оценява напълно; децата обикновено нямат възможност да се обогатят от непосредствена близост и силни взаимоотношения със своите баби и дядовци. Знам колко важни бяха тези взаимоотношения в живота ми и колко голяма част от основното разбиране, което имам за живота и неговите ценности, се корени в отношенията ми с баба и дядо ми.
Лидия Матичио Бастианич
Антропологията е отделена от масовото четене и това е нещо, което притеснява Маргарет Мийд. Винаги е казвала, че е писала всичко за баба си, по начин, по който баба й да може да разбере какво казва.
Лили Кинг
Каквото и да се случи, не напускайте Църквата Божия. Да, в църквата можете да срещнете както "страховити" баби, така и небрежни свещеници, но винаги трябва да помните, че главата на Църквата е Христос и Той извършва всички Тайнства.
Николай Илюшкин
В началото на миналия век моята баба е взимала изоставено дете. Тогава това е било практика. Отглеждали са го и когато си е вземало занаята в ръцете, е започвало да се грижи само за себе си. А след това идвало друго, и пак така...
Росен Коларов
"Аз наистина обичам българското чувство за хумор...Освен това много обичам да разговарям с вашите баби, които седят на пейките пред къщите." (в интервю за в. "Труд")
Джеймс Пардю
Аз виждам: на двайсет години някои вече са баби. Не бива така. Или от силикона гръбнакът поддава, или от токовете вече започват да се кикерят...
Латинка Петрова
Тая снимка [от рекламния клип на "щурата баба с телефоние"] – с голямата слушалка, където бях вампир отвсякъде – ме сложили на билборд под моста на летището, и мъжът ми, като ме видял, щял да катастрофира! "Щях, вика, да се ударя, като видях какво си чудо – едно страшно лице – един дъргел със слушалка!
Латинка Петрова
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща