Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Баба"
Сервирането на хамбургери не е по-ниско от достойнството ви. Вашите дядовци и баби използваха друга дума за разпространение на котлети - наричаха го Възможност.
Бил Гейтс
За да промениш даден човек, трябва да започнеш от баба му.
Виктор Юго
Телефонирах на дядо и баба, и дядо ми каза: "Гледахме филма ти." "Кой?" – попитах аз. Той се провикна: "Бети, как беше името на оня филм, дето не ми хареса?"
Брад Пит
Християнската теология е бабата на болшевизма.
Освалд Шпенглер
Веднъж позвъних на своя дядо. "Ние тук гледахме твоя филм", - каза дядо. "Кой именно, дядо?" - казах аз. А той викна на моята баба: "Ей, Бети, как се казваше този филм който не ми хареса?"
Брад Пит
Рим ми напомня за човек, който си изкарва прехраната, показвайки на туристите трупът на бабата си.
Джеймс Джойс
Мирът е хубаво нещо, но не бива да се дреме, за да не ни вържат ръцете, а и войниците ни да не станат баби.
Петър I
Склонни сме да мислим, че човешкото познание е прогресивно; защото знаем все повече и повече, нашите родители и баби и дядовци са назад номера. Но е възможна и противоположна теория - че ние просто разпознаваме различни неща по различно време и по различни начини.
Робъртсън Дейвис
Моята жена ми каза? "Защо не напишеш песен за мен?" И аз взех и написах песента "Баба с яйца". Затова тя се разведе с мен.
Бон Скот
Може би отчасти трябва да обичаме книгите като родители, баби и дядовци и учители, за да предадем тази страст към историите на децата си. Не става въпрос за тестване и четене на схеми, а за любовни истории и предаване на тази страст на нашите деца.
Майкъл Морпурго
Баба й веднъж й беше казала, че един от най-добрите уроци в живота е да не се страхува да изглежда глупаво - просто да зададе въпроса.
Мелиса Сенейт
Мислех, че бабите трябва да те харесват. Това е закон или нещо подобно.
Мери Пиърсън
Разбира се, ще продължа да споделям любимите си южни рецепти, точно както майка ми, баба и семейството ми споделяха през годините. И сега ще добавя малко по-леко докосване към някои от тези прекрасни ястия.
Паула Дийн
Ако бабите и дядовците считат за необходимо да се намесват във възпитанието на своите внуци, това само показва, че те не са твърде преуспели при възпитанието на своите деца.
Роберт Лембке
Бабата е едновременно щит и меч. Тя е съвсем особен вид любов, недостъпен в нито една светла глава.
Фредрик Бакман
Всеки един от нас може да направи добро дело, всеки ден и навсякъде. В болници с отчаяна нужда от доброволци, в домове за възрастни хора, където нашите родители и баби и дядовци копнеят за усмивка, чуващо ухо, на улицата, на работните ни места и особено у дома.
Шари Арисон
Децата в дом с баба и дядо са по-здрави.
Дан Бютнер
Миналата година, когато баба ми падна и си счупи бедрото, вече не можеше да си рисува ноктите на краката. Така че дядо ми започна да го прави вместо нея, дори след като той падна и си счупи бедрото. За мен това е любов.
Дейвид Еберсхоф
Наземните мини се отличават, защото след като бъдат засети, след като войникът се отдалечи от оръжието, наземната мина не може да направи разлика между войник или цивилен - жена, дете, баба, която излиза да събира дърва за приготвяне на семейната храна.
Джоди Уилямс
Хората обичат да говорят за писатели като разказвачи на истории, но мразя да ме наричат така: предполага, че съм го получил от баба си или нещо подобно, когато писането ми наистина излиза от мълчание. Ако разказвач на истории ми дойде, щях да избягам.
Колм Тойбин
Баба ми ме научи на сезонността на храната. Тя живееше с ритмите на природата. Това е начинът, по който трябва да живеем. Защо имаме нужда от малини през януари, долетяни от Чили?
Лидия Матичио Бастианич
Когато децата ми бяха малки, едно от лакомствата, обещани от техните баби и дядовци, беше возенето в колата на дядо.
Лори Греъм
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща