Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Парадокс" - страница 2
За какво, за какво, Господи, трябваше да се родя в тази проклета държава от Теб?! Парадоксът е, че я обичам и мразя еднакво. Мога да дам живота си за любимата ненавиждана Родина. Но само за Родината, но не и за нейните управници.
Вячеслав Миронов
Парадокс - това е мисъл в състояние на афект.
Герхарт Хауптман
Политиката е парадокс на зрителя.
Даниел Пенак
За съжаление нещата, към които сме посочили, че си струва да се стремим, не са в крайна сметка нещата, които задоволяват човешките копнежи. И защо не? Защото ние на практика сме крайният парадокс: крайността, направена за безкрайността.
Дезмънд Туту
Парадокс: в сравнение със самият себе си аз съм нищо.
Карол Ижиковски
Парадокс - това е вечния полюс на истината.
Леонид Сухоруков
Нямаш никакво време и все пак си обгърнат от вечността! Какъв парадокс за твоя разум!
Карлос Кастанеда
Това беше един от парадоксите на родителството, че децата, които пожелахте да имате, всъщност бяха версиите на вашите собствени деца, които другите родители виждаха.
Аби Уаксман
Това е парадоксът: можете да кажете истината само когато няма значение.
Авинаш Диксит
Изоставете стремежа да опростите всичко, да търсите формули и лесни отговори и да започнете да мислите многоизмерно, да се възхвалявате в мистериите и парадоксите на живота, да не се страхувате от множеството причини и последствия, които са присъщи на всяко преживяване - да оценим факта, че животът е сложен.
Морган Скот Пек
След това отиваш зад кулисите и получаваш турне и това за теб наистина е най-готиното нещо на света. Показват ви декора, светлините и костюмите и научавате още една вариация на същия основен урок за шоубизнеса, който ще учите отново и отново – всичко това по същество е просто куп глупости, залепени заедно и боядисани със спрей. Но прекрасният парадокс е, че знанието за това не намалява изживяването да го гледате втори път. Напротив: това го прави много по-чудотворно.
Нийл Патрик Харис
Тишината е съвършена. Свещенна. Тя сближава, само тези хора, които си подхождат един на друг, не скучаят в тишината. В това е парадокса.
Никълъс Спаркс
Парадоксът на травмата е, че тя има както силата да разрушава, така и силата да трансформира и възкресява.
Питър Левин
Науката може да обясни какво се случва долу в атомите и какво се случва на ръба на Вселената, но не може да обясни съзнанието. Това е парадокс - без съзнание нямаше да има наука, но науката изобщо не знае какво да прави със съзнанието.
Питър Ръсъл
Често казвам, че лидерството е дълбоко лично и по своята същност колективно. Това е парадокс, който ефективните лидери трябва да приемат.
Питър Сендж
На теория квадрицепсите и подколенните сухожилия не трябва да се свиват едновременно, за да движат тялото, защото те са антагонистични – т.е. от противоположните страни на крайника. Но го правят, и го правят силно. Кинезиолозите наричат това явление парадокса на Ломбард.
Пол Уейд
В практиката на обмен на себе си и другите, парадоксите изобилстват.
Робърт Търман
Всеки момент е парадоксът сега или никога.
Саймън ван Буй
Руският парадокс: няма пари, а винаги се надявате да се напиете.
Сергей Козлов
Бях почти невъобразимо неясен, не защото бях глупав, а защото нищо наистина нямаше значение за мен. Това е огромен парадокс, защото всичко имаше значение за мен, твърде много; Направих планина от всяка къртичина и това беше основният ми проблем... Може да съм изглеждал безразличен, но нищо не можеше да е по-далеч от истината и го знаех.
Сесар Айра
Възможно е човешката раса да не е готова за свобода. Въздухът на свободата може да е твърде рядък, за да го дишаме... Парадоксът изглежда е, както Сократ показа отдавна, че истински свободният индивид е свободен само до степента на собственото си самообладание. Докато онези, които не искат да управляват себе си, са осъдени да намерят господари, които да ги управляват.
Стивън Пресфийлд
Вместо това, през последните тридесет години, в света на екшън и приключенските спортове, в ситуации, в които задниците наистина бяха на линия, границите на възможното бяха избутани по-далеч и по-бързо от всякога в историята. Виждали сме почти експоненциален растеж в крайната човешка производителност, което е едновременно хиперболичен парадокс и значителна мистерия. По някакъв начин едно поколение иконоборчески несъгласни са пренаписали правилата на осъществимото, като не само са вдигнали летвата, но често са я заличавали напълно. И това повдига един последен въпрос: Къде - ако изобщо - са нашите действителни граници?
Стивън Котлър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща