Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майстор"
Става ми лошо, когато критиците кажат, че съм майстор на популярния роман. Какво тогава е непопулярният роман?
Ъруин Шоу
Майсторът по шахмат, за разлика от майсторите в другите изкуства, за съжаление твърде често е лишен от удоволствието да завърши своето произведение с набелязаните от него заключителни щрихи, понеже осъществяването на творческите му планове зависи от това доколко логично е съпротивлението на противника.
Александър Алехин
За да започнете, научете се да рисувате и пишете като старите майстори и едва тогава да действате сами - и винаги ще бъдете уважавани.
Салвадор Дали
Изберете само един майстор - природата.
Рембранд
Аз въобще считам, че в шахматът всичко се дължи на тактиката. Ако стратегията е мраморен блок, то тактиката е резец, който с действа майсторът, създавайки произведение на шахматното изкуство.
Тигран Петросян
Дори големият майстор не може да обучи друг майстор: различните ключове са за различни катинари.
Иля Еренбург
Майсторът не е този, който рисува миналото, а този, който рисува непознаваемото.
Орхан Памук
Признавам три майстора: Природата, Веласкес и Рембрант.
Франсиско Гоя
Майсторът който намира извинения рядко е майстор в нещо друго.
Бенджамин Франклин
Ролевата игра не е разказване на истории. Ако майсторът на подземието насочва, това не е игра.
Гари Гигакс
Възникващата картина от... проучвания е, че са необходими десет хиляди часа практика, за да се постигне нивото на майстор, свързано с това да бъдеш експерт от световна класа - във всичко.
Даниел Левитин
Децата са естествени дзен майстори; техният свят е чисто нов във всеки един момент.
Джон Брадшоу
Майсторът трябва да утвърждава правото.
Йозеф Хайдн
Майстора се познава в самоограничението.
Йохан Волфганг фон Гьоте
Най-доброто образование на света е да гледаш как майсторите работят.
Майкъл Джексън
Добрият майстор по бойни изкуства не става напрегнат, а готов.
Брус Лий
Бях много пристрастèн към закупуването на съвременно изкуство, но реших да се оттърва от всичко това. Не че това не е голямо изкуство, но изведнъж настроението ми се смени и искам да се върна към майсторите от седемнайсти до деветнайсти век.
Силвестър Сталоун
Няма нищо, устроено така съвършено, както нашата земя. Вселената трябва да има свой Творец, Майстор. Друго обяснение не може да има.
Вернер фон Браун
Във всеки съюз се приемат роли, някои традиционни, други не. Съпругът ми плащаше сметките си, аз се обаждах на собствения си майстор. Но докато браковете напредват, вие се отказвате от областите на вашата собствена компетентност, често дори без да знаете.
Айлет Уолдман
Няма награда в продажбите за второ място. Това е победа или нищо. Майсторите знаят това и се стремят към - те се борят - за това победно предимство.
Джефри Гитомър
Баща ми беше много добър майстор. Той правеше мебели, правеше сребърни прибори и имаше невероятен дар по отношение на това как можеш да направиш нещо сам.
Джони Айв
В Русия няма средни таланти и обикновени майстори, а единствено самотни гении и милиони за нищо негодни хора. Гениите нищо не могат да направят, защото нямат помощници, а милионите нищо не бива да правят, защото нямат майстори. Първите са безполезни, защото са твърде малко; вторите са безпомощни, защото са твърде много.
Василий Ключевски
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща