Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обич"
Да обичаш означава да оставиш онези, които обичаш, да бъдат изцяло себе си, а не да ги моделираш по свой образ и подобие. В противен случай обичта ни е насочена единствено към отражението на самите себе си, което виждаме в тях.
Томас Мъртън
Никога не съм била материално момиче. Баща ми винаги казваше да не обичам нищо, което не може да ми отвръне с обич.
Имелда Маркос
Блажени са обичаните и обичащите, както и онези, които могат да минат без обич.
Хорхе Луис Борхес
Японската обич не се изрича с думи; тя едва се появява дори в тона на гласа; тя се проявява главно в актове на изящна любезност и доброта.
Лафкадио Хърн
Лечението на болестта изисква не само умението на лекаря и медицината, но и много грижи и обич към пациента.
Хипократ
Любителите на животните често са склонни да бъдат мизантропи или самотни и затова те прехвърлят обичта си върху създанието, което е в техния контрол.
Пол Теру
Ние можем да живеем без религия и медитация, но не можем да оцелеем без човешка обич.
Далай Лама
Обичаш ли някого, ти просто го обичаш и нямаш ли какво друго да му дадеш, пак му даваш обич...
Джордж Оруел
Това, което винаги съм искала за себе си, е много по-примитивно. Вероятно не е нищо повече от обичта на хората, с които контактувам, и тяхното добро мнение за мен.
Ана Фройд
Любовта е активност, а не чувство... Истинската любов не е безпомощното желание да притежаваш съкровения обект на нечия пламенна обич; истинската любов е дисциплинираната щедрост, която изискваме от себе си в името на другия, когато предпочитаме да бъдем егоисти.
Стивън Картър
Личният интерес е враг на всяка истинска обич.
Франклин Делано Рузвелт
...Човекът с тояга е законодател, господар, комуто трябва да се покоряваш, макар и да не е необходимо да търсиш неговата обич.
Джек Лондон
За любимия думата на обич е залък; но за гладуващите от любов една дума на привързаност може да бъде празник.
Макс Лукадо
Учението за безсмъртието почива на човешката обич. Ние обичаме; следователно, ние искаме да живеем.
Робърт Ингерсол
Ние сме създадени за обич. Ако не обичаме, ще бъдем като растения без вода.
Дезмънд Туту
Не е важно колко даваме, а колко обич влагаме в даването.
Майка Тереза
Любещите хора живеят в свят пълен с обич. Враждебните хора - в свят пълен с омраза. Същият свят.
Уейн Дайър
Постоянно се изумявам от хората, иначе интелигентни, които смятат, че нещо толкова сложно и деликатно като брака може да бъде оставено на само себе си. Човек ги вижда да се суетят за всякакви по-дребни грижи, очевидно без да знаят, че рамо до рамо с тях - често в едно легло - едно човешко същество умира от липса на обич, от емоционално недохранване.
Робъртсън Дейвис
Може ли андроид да слуша хленченето, молбите за напредък и молбите за насоки и обич, които се изсипват от подчинените? Разбира се, че може. Честно казано, всичко това би било по-лесно за робота, отколкото за мен.
Стенли Бинг
Има много форми на любов и обич, някои хора могат да прекарат целия си живот заедно, без да знаят имената си. Именуването е труден и отнема време процес; касае се за есенции и означава сила. Но в дивите нощи кой може да ви повика у дома? Само този, който знае името ви.
Джанет Уинтерсън
Но не отсъствието причинява скръб. Това е обич и любов. Без обич, без любов подобни отсъствия не биха ни причинили болка. Поради тази причина дори болката, причинена от отсъствието, в крайна сметка е нещо добро и дори красиво, защото се храни с това, което осмисля живота.
Карло Ровели
Обикнал в тебе всичко недостойно, достоен съм за твойта обич двойно.
Уилям Шекспир
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща