Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пол"
Връзката на две лица от различен пол, наречена брак, не е просто естествен, животински съюз и не просто граждански договор, а преди всичко морален съюз, който възниква на базата на взаимна любов и доверие и превръща съпрузите в едно лице.
Георг Хегел
Правата нямат пол, истината няма цвят; Господ - баща на всички нас, и ние всички - братя.
Фредерик Дъглас
Безсмислено би било да се опитваме да впишем жените в мъжки модел на нагласи, умения и способности и катастрофално да ги принуждаваме да потискат своите специфично женски характеристики и способности, като продължават да се преструват, че няма различия между половете.
Ариана Хъфингтън
Полът е вид подражание, за което няма оригинал; всъщност това е вид подражание, което произвежда самото понятие за оригинала като ефект и следствие от самото подражание.
Джудит Бътлър
Много общото появяване на хомосексуализма в древна Гърция и широкото му разпространение днес в някои култури, в които подобна дейност не е табу, предполага, че способността на индивида да реагира еротично на всякакъв вид стимул, независимо дали е предоставен от друго лице или същия или противоположния пол, е основен във вида.
Алфред Кинси
Не може да се подчертава твърде често, че поведението на всяко животно трябва да зависи от естеството на стимула, който среща, неговите анатомични и физиологични способности и неговия предишен опит. Освен ако това не е обусловено от предишен опит, животното трябва да реагира идентично на идентични стимули, независимо дали те идват от някаква част от собственото му тяло, от друг индивид от същия пол или от индивид от противоположния пол.
Алфред Кинси
Мислите нямат пол.
Клеър Люс
Истинският театър на войната на половете е домашното огнище.
Джърмейн Гриър
В края на краищата мъжете са по-романтични от жените. Те вярват в ролите, предписани от природата, на представители на различните полове.
Одре Тоту
Най-красивите хора са тези, които не приличат на една раса или дори на един пол.
Франческа Лия Блок
Мъжете искат да мислят, че жените не изневеряват, а жените искат мъжете да мислят, че не изневеряват и следователно половете играят малка психологическа игра помежду си.
Хелън Фишер
Аз съм резултат от възпитанието, класа, раса, пол, социални предразсъдъци и икономика. Така че отново съм жертва, резултат.
Джеймс Хилман
Повечето мъже действат толкова силно и силно отвън, защото отвътре ние сме уплашени, слаби и крехки. Мъжете, а не жените, са по-слабият пол.
Джери Рубин
Баща ми цени таланта. Той разпознава истинските знания и умения, когато ги намери. Той е цветно сляп и неутрален по пол. Той наема най-добрия човек за работата, точка.
Иванка Тръмп
Равенството между половете е повече от цел само по себе си. Това е предпоставка за посрещане на предизвикателството за намаляване на бедността, насърчаване на устойчивото развитие и изграждане на добро управление.
Кофи Анан
Едно от нещата, на които ме научи политиката, е че мъжете не са разумният пол.
Маргарет Тачър
От съществуването на мъжкият пол решително няма никаква необходимост, с изключение на тези редки случаи, когато е нужно да се премести пиано.
Ребека Уест
Във войната на половете не може да има победител, понеже противниците са твърде склонни към сприятеляване.
Хенри Кисинджър
Мисля, че съм работил с някакъв куп леко трудни мъжки режисьори, когато бях дете. Оттогава работя с много мъжки режисьори, които обичам, така че вече не виждам различието по пол.
Габи Хофман
Нито налага мълчание на този пол, който не заслужава да бъде презрян.
Гракх Бабьоф
Всеки, който се определя като н"ърд", не е някакъв гигантски човек, затворен в дупка, който никога не е виждал противоположния пол. Особено с начина, по който е Интернет сега, мисля, че определението става малко по-дифузно.
Джос Уедън
Взех решение, когато бях в училище, че ще имам много приятели от мъжки пол.
Заха Хадид
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща