Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мюсюлманин" - страница 3
Европа, която определя собствените си ценности, не е привлекателна в очите на мюсюлманите. Европа трябва да се държи като силен партньор както в интелектуално, така и в духовно отношение и трябва да бъде убедена в собствените си предимства. Само така ще спечелим уважение.
Валтер Каспер
Разграничението между радикален ислям и умерени мюсюлмани е важно, както и разликите между сунити и шиити, както и между войнстващия и мистичния ислям.
Валтер Каспер
Съществува дългогодишен спор дали християните и мюсюлманите се покланят на един и същ Бог. Според мен те със сигурност го правят.
Джей Парини
Завиждам на мюсюлманите да практикуват редовна и истинска молитва. Това е красива практика, която обогатява ежедневието им.
Джей Парини
Като син на майка протестантка християнка и баща мюсюлманин шиити, въпреки това се озовах без религиозна кост в тялото си.
Джим Ал-Халили
Човечеството е общност, не ме интересува дали вашият черен, вашият бял, вашият християнин, вашият евреин, вашият мюсюлманин. Всички сме една общност и героите наистина ни карат да видим какво е възможно по всяко време.
Джон Асараф
Както видяхме в данните, недоволството срещу Запада идва от това, което мюсюлманите възприемат като омраза и очерняне на исляма от страна на Запада; западното вярване, че арабите и мюсюлманите са по-низши; и техния страх от западна намеса, господство или окупация.
Джон Еспозито
Кой говори от името на Запада?: Мюсюлманите по света не виждат Запада като монолитен. Те критикуват или възхваляват страни въз основа на тяхната политика, а не въз основа на тяхната култура или религия.
Джон Еспозито
След като прие ключовете за Йерусалим, като нов владетел на града, той покани евреите да живеят, да се молят и да бъдат сред жителите на Ерусалим. След 500 години на изгонване от римляните, именно Омар и плуралистичният дух на исляма доведоха евреите у дома в Йерусалим. Днешните мюсюлмани би било добре да си спомнят начините на тези ранни мюсюлмански светила.
Ед Хюсеин
Има много нас мюсюлмани по света. И всички сме братя. И А не такива овце като руския народ.
Едуард Багиров
Повечето араби и мюсюлмани смятат, че Съединените щати не обръщат особено внимание на техните желания. Те смятат, че той е провеждал политиката си заради себе си, а не според много от принципите, които твърди, че са нейни - демокрация, самоопределение, свобода на словото, свобода на събранията, международно право.
Едуард Саид
Тогава отново, именно от страх от демокрация - правото на глас на мнозинството индуси и страхът, че мюсюлманите, като малцинство в независима Индия, ще бъдат лишени от права - възникнал е Пакистан.
Алис Албиния
За да изолираме революционните идеолози и техните убийци, трябва да спечелим доверието на мнозинството мюсюлмани. Това може да се случи само ако те се третират като равноправни граждани, а не само на теория и имат достъп до достойно образование и работа.
Иън Бурума
Ако чета Библията, мога да намеря и няколко тежки присъди. С всяка религия може да бъде злоупотребявано. Тук не говорим за религия и вяра. Говорим за политизиране на исляма и, между другото, той преди всичко оказва натиск върху мнозинството мирни мюсюлмани, които живеят тук, в Германия.
Алис Шварцер
Не само няколко селяни я отхвърлиха... те просто грубо изразиха това, което всички са си мислили от дълго време. ... Чухте ли Декларацията на Махасаба на конгреса в Набрур? Казват, че мюсюлманите в Индия са като евреите в Германия, малцинство без никакви права. Ганди не ги осъди, той не надигна глас срещу шествията, които искат Индия за индусите. Знам само, че мюсюлманите се страхуват все повече и повече, че сме 85 милиона, че това е маса, която никой не може да пренебрегне и че всичко може да свърши зле.
Кенизе Мурад
Има ли нещо нередно да бъдеш мюсюлманин в тази държава? Отговорът е не. Това не е Америка. Има ли нещо нередно с това, че някакво седемгодишно мюсюлманско американско хлапе вярва, че може да бъде президент?
Колин Пауъл
Има мюсюлмани от всякакъв вид. Идеята за затварянето им в една единствена идентичност е погрешна.
Амартя Сен
Мюсюлманите пият, както всеки, който е прекарал див уикенд със саудитски туристи с алкохол в Бахрейн, ще знае. Тези саудитски туристи са като тийнейджърки в Манчестър в събота вечер. Но всяка страна и регион са различни.
Лорънс Озбърн
Ако не се научим да обичаме, то тогава цялото наше християнство е надуто и мнимо. Аз – казва – ходя в храма. И будистът ходи в храма! Аз – казва – се моля... И мюсюлманинът също се моли! Аз – казва – давам милостиня. И баптистът дава! Аз съм вежлив... И японците са вежливи; езичници, а хиляди пъти по-вежливи от нас. Вежливостта при тях е издигната до степен на култ. Така че в какво се заключава твоето християнство? Покажи! Сърцевината на християнството е само в едно, което го няма другаде: истинското християнство се състои в любовта.
Дмитрий Смирнов
Ние правим и джамии, и църкви, и манастири, за да се обичат хората. Каквато и политика да имаш, в тези региони има и християни, и мюсюлмани. Единственият начин да живеят, е да се уважават. Дадохме заплати и за поповете, и за учителите, и за имамите - всички са приравнени на учителите, защото трябва да проповядват добро.
Бойко Борисов
Това е силата на нашата партия - имаме и православни християни, и мюсюлмани, и католици. Строим храмове за всички, за да живеем в мир и любов.
Бойко Борисов
Българските мюсюлмани са мост на приятелство между България и Турция.
Бойко Борисов
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща