Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мюсюлманин"
Баща ми беше атеист и винаги описваше себе си като сърбин. Добре, може би сме били мюсюлмани за 250 години, но преди това сме били православни, а дълбоко в себе си винаги сме били сърби. Религията не може да промени това. Ние само сме станали мюсюлмани, за да оцелеем под властта на турците.
Емир Кустурица
Ислямофобията стана толкова масова в тази страна, че американците са обучени да очакват насилие срещу мюсюлманите - не да го извиняват, но да го очакват. И това се случи, защото в тази страна имате ислямофобска индустрия, посветена на това да накара американците да мислят, че има враг вътре.
Реза Аслан
Изчезването на расовото съзнание между мюсюлманите е едно от изключителните постижения на исляма и в съвременния свят има, както се случва, плачеща нужда от разпространението на тази ислямска добродетел.
Арнолд Джозеф Тойнби
Разбира се, преобладаващото мнозинство от мюсюлманите не са терористи или не са съпричастни към терористите. Приравняването на всички мюсюлмани с тероризма е глупаво и грешно. Но признаването, че има връзка между исляма и терора, е подходящо и необходимо.
Аян Хирси Али
Ислямът съдържа принципа на уммата, т.е. тенденция към обединение на всички мюсюлмани в една общност - религиозна, културна и политическа. Ислямът не е националност, но е наднационалността на тази общност.
Алия Изетбегович
Ако Уди Алън беше мюсюлманин, отдавна да е мъртъв.
Салман Рушди
Ако има нещо, което френските мюсюлмани искат, то е да се освободят от ежедневния натиск, упражняван върху тях от ислямските фундаменталисти.
Марин Льо Пен
От 1,6 милиарда мюсюлмани, може би само 300 милиона всъщност разбират езика на Корана.
Мосаб Хасан Юсуф
Хората се чувстват репресирани от собствените си правителства; те се чувстват несправедливо третирани от външния свят; те се събуждат сутрин и кого виждат - виждат разстреляни и убивани хора: всички мюсюлмани от Афганистан, Ирак, Сомалия, Судан, Дарфур.
Мохамед ел Барадей
Когато си кафяв мюсюлманин от Иран и говориш за Исус по телевизията, трябва да запазиш хладнокръвие през цялото време, нали? Това не е ракетна наука.
Реза Аслан
Как би реагирал на кръст вампир мюсюлманин.
Ричард Матисън
Сега осъзнавам, че много хора вече не вярват в това, което се нарича мюсюлмани, евреи или християни, но това е традиционният Бог и той е ужасен персонаж. Не го харесвам.
Стивън Уайнбърг
Жените бяха свободни в по-стари времена, когато ислямската нация беше силна. В историята има толкова много примери, преди не повече от хиляда години, когато жените мюсюлмани са били лидери, учени, професионалисти и т.н. Всичко е за справедливостта и справедливостта може да бъде постигната чрез управленските отговорности пред своя народ.
Тауакул Карман
Бих искал мюсюлманите да гледат на своята религия като на набор от вярвания, които те могат да оценят критично и да изберат.
Аян Хирси Али
Мюсюлманите имат свои собствени традиции. Важното, което трябва да се има предвид, е, че цялата мюсюлманска традиция е напълно и недвусмислено противопоставена на автократичното и потисническото управление. Това е много, много ясно.
Бърнард Луис
Християните и мюсюлманите споделят вярата, че са щастливият получател на последното послание за Бог.
Бърнард Луис
Ислямът стои в дълга поредица от семитски, пророчески религиозни традиции, които споделят безкомпромисен монотеизъм и вяра в Божието откровение, Неговите пророци, етична отговорност и отчетност и Деня на Страшния съд. Наистина, мюсюлманите, както християните и евреите, са Децата на Авраам, тъй като всички водят своите общности до него. Историческата религиозна и политическа връзка на исляма с християнския свят и юдаизма остава силна през цялата история. Това взаимодействие е източник на взаимна изгода.
Джон Еспозито
Имам множество самоличности. Аз съм британец. Аз съм пакистанец. Аз съм мюсюлманин. Аз съм писател. Аз съм баща. И всяка идентичност има богати нюанси. Затова трябва да внимавам да разглеждам вашата идентичност и тази на другите по същия начин.
Зиауддин Сардар
Нашата цел: ислямизацията на мюсюлманите. Нашите методи: да вярваме и да се борим.
Алия Изетбегович
Йерусалим не принадлежи само на израелци и палестинци, мюсюлмани и евреи, но и на света.
А. Б. Йехошуа
Мюсюлманите знаят, че ислямът се сблъсква със западната цивилизация. Те не се притесняват да изберат исляма пред новата си родина, като сирийците в Германия или сомалийците в държавния университет в Охайо. Те са много открити и честни в анкетите, защото знаят, че няма от какво да се страхуват от правителствата, които ги посрещнаха с отворени обятия.
Майло Янопулос
Мюсюлманите и индусите са подобни на двама братя, които в резултат на постоянни вражди са решили да живеят в различни домове.
Малала Юсафзаи
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща