Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роза" - страница 2
Всяка роза е автограф от ръката на Всемогъщият Бог.
Теодор Паркър
Най-много харесвам розите. Но те цъфтят и през четирите сезона. Чудя се дали хората, които харесват розите, трябва да умрат отново четири пъти.
Дадзай Осаму
Не губете чувство за хумор. Хумора за човек е това, което е аромата за розите.
Джон Голзуърди
Оптимистът вижда розата, а не тръните й; песимистът се взира в тръните, без да обръща внимание на розата.
Джубран Халил Джубран
В мен тигърът мирише розата.
Зигфрид Сасуун
Любовта има нужда от място за растеж. Като розата. Или като тумора.
Кристофър Мур
Вие сте като бенгалска роза – без шипове и без аромат.
Алфред дьо Мюсе
Когато бях пораснал, имаше благородство в бедността. Майка ми беше бедна, но засаждаше рози и чистеше стъпалата, знаете какво имам предвид. Не съжалявайте себе си.
Рики Джървейс
Целта на подрязването е да се подобри качеството на розите, а не да се наранят храста.
Флорънс Литауър
Всеки иска красива роза, красива нощ, добра приятел. Важно е да умееш да обичаш розата заедно с бодлите и, нощта с нейната тайнственост, приятеля заедно с неговите проблеми.
Шамс Табризи
Как ще я приемат ли (твоята драма – бел.цит.)? Предполагам по-скоро враждебно, отколкото положително. Доколкото знам и пътят на излючителния учен Лесинг не е бил обсипан с рози. Той е живял и си е отишъл от този живот като беден библиотекар.
Хайнрих Маркс
В живота има моменти, в които розата е по-важна от къса хляб.
Райнер Мария Рилке
Твоята роза е толкова скъпа за теб, понеже ти си и отдал цялата си душа.
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Да знаеш това, че който търси рози, и шиповете не го затрудняват.
Шота Руставели
Не позволявайте на страха от тръна да ви предпази от розата.
Граучо Маркс
Какво означава търпение? Това означава да погледнете тръна и да видите розата, да погледнете през нощта и да видите зората.
Елиф Шафак
В този спящ малък принц най-силно ме вълнува неговата вярност към едно цвете, образът на розата, която сияе в него като пламък на лампа дори когато той спи..."
Антоан дьо Сент-Екзюпери
Президентството, дори и за най-опитните политици не е венец от рози... Няма човешко същество, което да заеме този пост и да избегне критиката.
Ейбрахам Линкълн
Мигът на розата и мигът на тисовото дърво са еднакво продължителни.
Томас Стърнс Елиът
И на зъл приятел ще простя, Нека разкъса и измъчи сърцето ми, Не съм бодлив плевел, а бяла роза.
Мануел Ривас
Никой в света не познава розата ми освен мен. - Сега аз съм твоята роза?
Моника Фагерхолм
Бракът не винаги е градина с благоуханни рози.
Морис Уест
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща